Nieuwe leader voor GTST

Nieuwe leader voor GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond was er een nieuwe leader te zien voor de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Na het vertrek van Ferry Doedens (Lucas in GTST) en Bartho Braat (Jef in GTST) is het tijd voor een nieuwe leader. In totaal zijn er twee oude personages in de leader te bewonderen en één nieuw personage.

Als eerste is Stijn Fransen te zien in de leader. Zij  speelt sinds kort de rol van Sam Dekker, de dochter van Linda (Babette van Veen) en de zus van Rover (Buddy Vedder). Voor de zomerstop van 2015 keerde Linda terug in de soap samen met Rover. Na de zomerstop waren de twee al te zien in de leader.

Uit de nieuwe leader blijkt dat Stijn voorlopig te zien zal blijven in GTST. In de nieuwe leader zijn Sam en Rover samen te zien. In de vorige leader was Rover nog te zien samen met zijn moeder Linda. Nu zijn Linda en Anton (Joep Sertons) samen te bewonderen.

Naast Sam is Ferri Somogyi ook weer te zien in de leader. Sinds kort is Ferri weer te zien als Rik, de vader van Rikki (Robin Martens). Rik was veroordeeld voor de moord op Mike en is sinds kort weer een vrij man. Meteen keerde hij terug naar zijn familie. Doordat Ferri weer in de leader zit, blijkt het dat ook hij de komende tijd in de soap te zien zal blijven.

Alleen keerde Rik niet terug, hij kwam tegelijk met een familielid terug naar Meerdijk. Ook zijn zoon Job (Jord Knotter) keerde na een lange afwezigheid weer terug. Jord is ook toegevoegd aan de nieuwe leader. Job is een oude bekende van Anna (Barbara Sloesen). Nu ook hij in de leader zit, is Anna voorlopig nog niet van Job af. De komende weken beloven in ieder geval spannend te worden. Er is duidelijk een spanning voelbaar tussen Anna en Job.

Maar naast een aantal nieuwe gezichten in de leader, neemt GTST ook afscheid van een aantal vaste gezichten. Zo zijn onder andere Lucas en Jef niet meer te zien. Zij stapten beide uit de soap van RTL 4. In de leader was Lucas samen te zien met zijn zus Nina (Marly van der Velden). Nu is Nina alleen te zien in de vernieuwde leader.

In de vorige leader waren Sjors (Inge Schrama) en Wiet (Pip Pellens) samen te zien. Maar ook Wiet verliet Meerdijk op geheel eigen wijze. De kijkers konden zelf stemmen op de laatste scene van Wiet. De kijker koos ervoor dat Wiet samen op reis ging met Jack (Mark van Eeuwen). Jack heeft een spoor van Martine Hafkamp (Inge Ipenburg) gevonden. Voor hem staat het vast dat zijn zusje Wiet hem bij de zoektocht moet gaan helpen.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was nam ook Beau Schneider afscheid van GTST. Beau speelde de rol van Tim, de man van Sjors. Zij hebben samen veel meegemaakt. De terugkomst mondde uit in een fikse ruzie. Het besluit voor Tim staat vast; hij vertrekt definitief uit Meerdijk zonder Sjors. Nu is Sjors alleen te zien in de vernieuwde leader.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.

Lees ook: ''GTST-blog: Tot gauw Jef!''