RTL4 met nieuw programma Lief Dagboek

RTL4 met nieuw programma Lief Dagboek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL4 start binnenkort met de opnames van het nieuwe televisieprogramma Lief Dagboek, de Nederlandse versie van de beroemde Amerikaanse theaterhit Mortified. Bij Mortified lezen volwassenen dagboekfragmenten uit hun pubertijd voor aan een live publiek.

Over Mortified werd een documentaire gemaakt, genaamd Mortified Nation. Documentairemaakster Jessica Villerius werkt mee aan het nieuwe RTL4-programma, dat door Ruben Nicolai gepresenteerd zal worden. De presentator is momenteel nog op zoek naar deelnemers.

“Heb jij dagboeken op zolder en moet je er niet aan dénken dat ooit met een vreemde, laat staan een live publiek, laat staan het miljoenenpubliek van RTL 4 te delen? Dan willen we je graag ontmoeten!”, laat familiezender RTL4 in een kandidatenoproep voor Lief Dagboek weten.

De kracht van dit programma zit volgens RTL in de verfrissend helende werking die het hardop uitspreken van vroegere schaamtes kan hebben als het met liefde voor de tiener van toen. Volgens RTL leer je lachen ‘om de zaken die destijds de wereld onder je voeten vandaan trokken’.

Jessica Villerius heeft al veel documentaires gemaakt waarin ze heftige onderwerpen aan de kaak stelt. Villerius was ook de producent van het populaire KRO-programma Over de Streep. De documentairemaakster begon haar carrière bij het SBS6-programma Shownieuws als eindredacteur.

Bekijk Lief Dagboek op TVblik.nl/lief-dagboek