Showbizznetwork weekoverzicht - week 5 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 5 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 5 werd bekend dat Martijn Fischer dit jaar de rol van Jezus in The Passion vertolkt, RTL Boulevard van Hilversum naar het Leidseplein in Amsterdam verhuist en De Beeld en Geluid Oeuvre Award 2016 is toegekend aan presentator en zanger Paul de Leeuw.

Ook de Volendamse zanger Nick Schilder, presentator Arie Boomsma, The Voice of Holland-winnares Maan de Steenwinkel en SBS6-presentator Kees Tol waren in de vijfde week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 5.

Maandag

Nick Schilder gaat in het nieuwe SBS6-programma The Next Boy/Girl Band een jongensgroep samenstellen. Producer en tekstschrijver John Ewbank zit in het team dat een meidengroep gaat samenstellen. In The Next Boy/Girl Band zijn er twee teams, bestaande uit professionals, grote namen uit de muziekindustrie en een platenmaatschappij, die beide een band moeten samenstellen.

The Voice of Holland-winnares Maan de Steenwinkel zou Nederland graag willen vertegenwoordig op het Eurovisie Songfestival, dat heeft Maan afgelopen maandag gezegd op 100% NL. “Om die droom nog eens waar te maken, zou een heel vette ervaring zijn”, zei Maan maandag. Maan wil eerst ‘met z’n allen’ Douwe Bob supporten voordat de discussie over de inzending voor volgend jaar begint.

Dinsdag

RTL Boulevard verhuist na bijna vijftien jaar van het Mediapark in Hilversum naar het Leidseplein in Amsterdam, dat heeft producent Blue Circle afgelopen dinsdag bekendgemaakt. Eind vorig jaar gingen er al geruchten dat RTL Boulevard zou gaan uitzenden vanuit Hotel American op het Leidseplein, maar het programma neemt haar intrek in een ander gebouw op het Leidseplein.

Acteur Martijn Fischer vertolkt dit jaar de rol van Jezus in de zesde editie van The Passion op donderdag 24 maart. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt The Passion het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Zangeres Ellen ten Damme kruipt in de huid van Maria en cabaretière Lenette van Dongen is de verteller van het verhaal.

Het RTL4-programma Dance Dance Dance is genomineerd voor de tv-beelden in de categorieën Beste nieuwe format en Beste grote showprogramma en in samenwerking met KPN ook in de categorie Beste sponsorfit. Chantal Janzen, Martijn Krabbé, Johnny de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw zijn genomineerd in de categorie Beste presentator.  De Beeld en Geluid Oeuvre Award van de tv-beelden 2016 is toegekend aan presentator en zanger Paul de Leeuw.

Marco Borsato heeft dinsdagavond de 100% NL Awards in de categorieën Album van het Jaar en Zanger van het Jaar gewonnen. De zanger won de prijs voor Album van het Jaar met zijn album Evenwicht. Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, werd uitgroepen tot Zangeres van het Jaar. Ook Kensington, Dotan, Kenny B, Ali B en Guus Meeuwis vielen dinsdagavond in de prijzen.

Woensdag

Presentator Arie Boomsma en zijn vrouw Romy zijn maandag 1 februari ouders geworden van een dochter. Arie maakte het nieuws afgelopen woensdag bekend. “Ze is er!”, schreef de presentator op Instagram. Arie en zijn vrouw hebben hun dochter de naam Bobby Jo gegeven. Arie en Romy stapte in augustus 2015 in het huwelijksbootje, nadat zij elkaar in 2014 bij yogales hadden ontmoet.

Donderdag

Aanstaande dinsdag, 9 februari, dient bij de rechtbank in Utrecht een rechtszaak die NOS Nieuws, RTL Nieuws en de Volkskrant gezamenlijk hebben aangespannen tegen het kabinet, dat heeft de NOS afgelopen donderdag bekendgemaakt. De drie nieuwsorganisaties willen dat de minister van Veiligheid en Justitie meer documenten over de afwikkeling van de MH17-ramp openbaar maakt.

Kees Tol heeft afgelopen donderdag zijn contract bij SBS6 met drie jaar. Er komen ook nieuwe programma’s aan voor de presentator, die in 2013 werd bekroond met de Televizier Talent Award. “Wij willen de komende jaren met hem verder bouwen, ook met een nieuw amusementsprogramma waarover we binnenkort meer kunnen zeggen”, verklapt Peter Lubbers, Directeur Televisie SBS.

Het BNN-programma Alpacas krijgt een tweede seizoen, dat heeft NPO 3-netmanager Suzanne Kunzeler afgelopen donderdag in het AD gezegd. De netmanager was niet geheel tevreden over het programma, maar vindt dat het programma wel bij NPO 3 hoort. “Dus hebben we omroep BNN-VARA gevraagd het wat scherper en korter te maken”, vertelt Kunzeler in het dagblad.

Vrijdag

Linda Hakeboom stopt na vijf jaar bij het VARA-programma Rambam. “Ik heb het programma vanaf de pilot gemaakt en ik ben bij elke aflevering betrokken geweest. Nu ben ik het aan het loslaten en dat doet pijn tot in mijn tenen”, vertelt de presentatrice tegen De Volkskrant. De programmamaker vindt het belangrijk dat nieuwe mensen het programma overnemen met ‘verse inbreng van ideeën’.

Zaterdag

RTL4 heeft vrijdagavond met de start van het nieuwe seizoen van de talentenjacht The Voice Kids de programma’s Lekker Nederlands en Bijdehandjes van haar concurrent SBS6 verslagen, dat bleek zaterdagochtend uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. The Voice Kids trok vrijdag 1.955.000 kijkers, terwijl Lekker Nederlands 527.000 kijkers trok en Bijdehandjes daarna 769.000 kijkers trok.

RTL4 komt met het nieuwe programma Lief Dagboek, de Nederlandse versie van de beroemde Amerikaanse theaterhit Mortified. Bij Mortified lezen volwassenen dagboekfragmenten uit hun pubertijd voor aan een live publiek. Het programma zal gepresenteerd worden door Ruben Nicolai. Documentairemaakster Jessica Villerius werkt mee aan het nieuwe RTL4-programma Lief Dagboek.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de vijfde week van 2015 drong Tarik Z. gewapend het NOS-gebouw binnen voor zendtijd in het NOS Journaal van 20:00 uur, maakte NOS-presentator Herman van der Zandt zijn debuut als presentator van het Omroep MAX-programma Met het Mes op Tafel en werd bekend dat Georgina Verbaan en Henkjan Smits juryleden werden in het nieuwe vrijdagavondshow Popster! op SBS6.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 5. Donderdag zendt RTL de verfilming van een boek uit de Bouquetreeks uit en zondag staan vele tv-zenders in het teken van Valentijnsdag. En het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ is er ook volgende week zondag, 14 februari, weer!