Howard Komproe speelt Pilatus in The Passion

Howard Komproe speelt Pilatus in The Passion

Geschreven door Daniël Schalk

Howard Komproe speelt dit jaar de rol van Pilatus in The Passion. Howard is de politicus die het lot van Jezus in handen heeft en besluit het volk hun zin te geven. Met de naam van de Nederlandse stand-upcomedian en televisiepresentator is de cast van The Passion 2016 compleet.

De zesde editie van The Passion is op donderdag 24 maart, Witte Donderdag, live te zien vanuit Amersfoort. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt het televisie-spektakel The Passion het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

“Ik vind het heel spannend om in de rol van Pilatus het volk toe te spreken. Ik doe dat dagelijks als mijzelf, maar nu vanuit een bepaalde rol. Hoe dat zal zijn, daar ben ik nieuwsgierig naar”, zegt Komproe. In de huid van Pilatus is hij degene die moet besluiten of Jezus wordt veroordeeld of niet.

De andere rollen in The Passion 2016 op donderdag 24 maart worden vertolkt door acteur Martijn Fischer (Jezus), zangeres Ellen ten Damme (Maria), cabaretière Lenette van Dongen (Verteller), presentatrice Sofie van den Enk (Verslaggever) en zanger Xander de Buisonjé (Judas).

The Passion is 24 maart om 20:30 uur live bij de EO en KRO-NCRV te zien op NPO 1.

Bekijk The Passion op TVblik.nl/the-passion