Showbizznetwork weekoverzicht - week 7 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 7 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 7 werd bekend dat Pip Pellens de populaire RTL4-serie Goede Tijden, Slechte Tijden verlaat, de bekendmaking van de punten tijdens het Eurovisie Songfestival dit jaar compleet anders gaat en PowNed binnen nu en 5 jaar van televisie en radio wil verdwijnen.

Ook presentatrice Patty Brard, stand-upcomedian Howard Komproe, rapper Lange Frans, presentator Viktor Brand en de Amerikaans zanger Lionel Richie waren in de zevende week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 7.

Maandag

Thuis op Zondag trok vorige week zondag meer kijkers met Patty Brard als co-host van Kim-Lian van der Meij dan Dirk Zeelenberg, die vorige week per direct stopte met Thuis op Zondag. Thuis op Zondag trok zondagmiddag 350.000 kijkers, dat bleek maandagochtend uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Naar de laatste Thuis op Zondag met Zeelenberg keken 232.000 mensen.

Howard Komproe speelt dit jaar op donderdag 24 maart de rol van Pilatus in The Passion. Howard is de politicus die het lot van Jezus in handen heeft en besluit het volk hun zin te geven. Met de naam van de stand-upcomedian is de cast, die verder uit onder meer Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria) en zanger Xander de Buisonjé (Judas) bestaat, van The Passion 2016 compleet.

Dinsdag

Het NPO 3-programma Mindf*ck en het SBS6-nieuwsprogramma Hart van Nederland staan in de tussenstand top 10 voor de Gouden Televizier-Ring. Ook De Kwis (VARA), Divorce (RTL4), Dokter Deen (MAX), Expeditie Robinson (RTL5), Maestro (AVROTROS), Moordvrouw (RTL4), Over Mijn Lijk (BNN) en RTL Late Night (RTL4) staan in de tussenstand top 10 van de tweede kwalificatieronde.

Wiet van Houten, het personage van actrice Pip Pellens in Goede Tijden, Slechte Tijden, gaat Goede Tijden, Slechte Tijden verlaten. De actrice wil zich gaan focussen op andere projecten en heeft daarom besloten te stoppen met Goede Tijden, Slechte Tijden. De fans van de populaire RTL4-serie bepalen hoe Wiet van Houten de serie verlaat. Kijkers kunnen stemmen op drie mogelijke scenario’s.

De Grote Improvisatieshow verhuist na drie seizoenen van RTL4 naar RTL5. De humor het de tv-show past meer bij RTL5 en hoort volgens een woordvoerder van RTL in het rijtje bij DINO en Foute Vrienden. In De Grote Improvisatieshow wordt alles geïmproviseerd, van klassiekers als ‘de platte scene’, tot nieuwe spellen. De aanwijzingen en suggesties voor de spellen komen uit het publiek.

Woensdag

Lange Frans gaat de remake van zijn hit Het Land Van, die hij vorige week vrijdag in het SBS6-programma Lekker Nederlands zong, officieel uitbrengen. Na de uitzending kreeg Lange Frans zoveel positieve reacties, dat hij besloot het nummer in de studio op te nemen. “Volgende week duiken we de studio in en kijken we of we nog wat moois kunnen maken”, vertelde Lange Frans op 100% NL.

De Amerikaans zanger Lionel Richie komt dit jaar naar Pinkpop, dat is afgelopen woensdag bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van het popfestival. Andere grote namen als Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney en Rammstein waren eerder al naar buiten gekomen. Pinkpop wordt dit jaar gehouden op 10, 11 en 12 juni. De kaartverkoop is zaterdag 20 februari 2016 begonnen.

Donderdag

De bekendmaking van de punten tijdens het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar compleet anders dan de afgelopen jaren. Voorheen werden de punten van de vakjury en de televoters als één geheel gepresenteerd, maar vanaf dit jaar worden eerst de punten van alle vakjury’s bekendgemaakt en daarna de punten van de televoting. Hierdoor weet je pas aan het einde wie het winnende land is.

PowNed verdwijnt binnen nu en 5 jaar van televisie en radio, dat heeft PowNed-voorzitter Dominique Weesie afgelopen donderdag gezegd in een interview met dagblad AD. De omroep wil zich als eerste in het Nederlandse publieke medialandschap volledig gaan richten op het internet. Volgens de omroepbaas zit het bereik van PowNed niet op jongerenzender NPO 3, maar online.

Het Junior Songfestival stopt op televisie en gaat online verder, dat heeft presentator Jan Smit bekendgemaakt in RTL Boulevard. Het Junior Songfestival doet het online al erg goed en daarom stopt het op televisie. “Het bereik is online veel groter dan we op televisie kunnen halen”, zei Smit. Volgens AVROTROS is internet dé plek waar de doelgroep van het Junior Songfestival actief is.

Vrijdag

Op internet zijn de sekstapes van de 22-jarige Temptation Island-deelneemster Louise Coffyn opgedoken. Louise, die in Temptation Island de relatie van haar en haar vriend Marvin test, maakte de filmpjes een aantal jaar geleden, maar die filmpjes duiken nu weer op. “Iets wat bijzonder privé was, wordt nu schaamteloos met heel Vlaanderen gedeeld”, reageerde Louise tegenover vrijdag.

Viktor Brand schuift aanstaande zondag, 28 februari, na Patty Brard en Kees Tol aan naast Kim-Lian van der Meij, om samen het zondagmiddagprogramma Thuis op Zondag te presenteren. Nadat Dirk Zeelenberg heeft besloten te stoppen met het programma is SBS6 opzoek naar een opvolger. Brand liet op 100% NL weten, dat hij niet weet of hij het programma elke week zou willen presenteren.

Zaterdag

Tim Hofman, Annemieke Schollaardt en Klaas van Kruistum zijn de finalisten van het zestiende seizoen van Wie is de Mol? Afgelopen zaterdag moest Taeke Taekema als laatste deelnemer het spel verlaten, vlak voor de spannende finale. Aankomende zaterdag, 27 februari, zullen de finalisten de laatste opdrachten voor de finale uitvoeren. De week daarna wordt bekend wie De Mol is.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de zevende week van 2015 won DJ Tiësto een Grammy Award in de categorie ‘Best Remixed Recording’ voor zijn versie van All Of Me van John Legend, haalde familiezender SBS6 het dagelijkse programma Geld Maakt Gelukkig van de buis vanwege de lage kijkcijfers en werd bekend dat het niet-Europese-land Australië mee mocht doen aan het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 7. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 8 lees je volgende week zondag, 28 februari, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!