Omroep MAX mag door met MAX Magazine

Omroep MAX mag door met MAX Magazine

Geschreven door Daniël Schalk

Omroep MAX mag door met het wekelijkse programmablad MAX Magazine, daar heeft het Commissariaat voor de Media de ouderenomroep toestemming voor gegeven. MAX Magazine heeft met succes laten zien dat er nog ruimte is voor een plek binnen de omroepbladenmarkt.

MAX Magazine startte eind februari 2013 als officieel programmablad. Uit cijfers blijkt dat het blad van de ouderenomroep een betaalde oplage van 92.304 en een wekelijks bereik van 365.000 lezers heeft. MAX Magazine is het enige omroepblad dat elk kwartaal een stijging in oplage laat zien.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, is erg blij dat zijn omroepblad verder mag. “Ik ben blij met dit besluit van het Commissariaat. MAX Magazine is een witte raaf binnen de omroepbladen. De inhoud is elke week verrassend en sluit aan bij de interesses van onze doelgroep”, laat Slagter weten.

Hij vervolgt: “De doelstelling van Omroep MAX om naast radio, tv en online ook in print actief te zijn, is hiermee gerealiseerd. Dat geeft veel voldoening.” Volgens Initiator Peter Contant, uitgever en hoofdredacteur van MAX Magazine, toont het succes aan dat er behoefde aan het weekblad is.