Boete voor Omroep MAX vanwege Heel Holland Bakt

Boete voor Omroep MAX vanwege Heel Holland Bakt

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Omroep MAX heeft een boete van 162.000 euro gekregen van het Commissariaat voor de Media vanwege de Heel Holland Bakt-producten die te koop waren bij Albert Heijn en Bol.com. Tijdens het tweede seizoen van Heel Holland Bakt verkochten de twee bedrijven, die eigendom zijn van Ahold, bakproducten onder de naam van Heel Holland Bakt.

“Daarmee heeft Ahold kunnen profiteren van het succes van een met publiek geld gefinancierd programma”, zegt het Commissariaat voor de Media. “Omroep MAX heeft dit mogelijk gemaakt door de merchandiserechten op het programma Heel Holland Bakt uit handen te geven.”

Volgens Omroep MAX heeft de ouderenomroep hier niks mee te maken. In het contract tussen Omroep MAX en de Briste omroep BBC, die het oorspronkelijke The Great British Bake-off uitzendt, is vastgelegd dat Omroep MAX geen merchandiserechten op het programma zou krijgen en dat het merk en logo zouden worden overgedragen aan de BBC.

Omroep MAX heeft dus niks te maken met de Heel Holland Bakt-producten. De producten zijn een deal tussen Ahold en BBC. “Wij hebben hier niets mee te maken en we verdienen er ook niks aan”, heeft Omroep MAX-baas Jan Slagter laten weten.

Als de omroep de merchandiserechten rechten wel in handen had gehad dan had het verkopen van de Heel Holland Bakt-producten via de omroep moeten gaan. Omroep Max gaat in beroep tegen de boete die is opgelegd door het Commissariaat voor de Media. “Als het moet tot aan de Raad van State”, aldus Slagter.

Bekijk Heel Holland Bakt op TVblik.nl/heel-holland-bakt