Strijd tussen de seksen in nieuw RTL4-programma

Strijd tussen de seksen in nieuw RTL4-programma

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL4 komt met een nieuw televisieprogramma waarin partners de strijd met elkaar aangaan. De eeuwige strijd en verschillen tussen mannen en vrouwen blijft een interessant onderwerp van gesprek en daarom gaan mannen en vrouwen de strijd aan in SOS: Survival Of The Sexes.

21 dagen lang vechten mannen en vrouwen tegen de natuurlijke elementen en elkaar. De vraag is hoelang de teams zichzelf redden zonder hulp van buitenaf en welk geslacht nou echt het sterkste is. Het experiment SOS: Survival Of The Sexes maakt dat voor eens en voor altijd duidelijk.

Zes onbekende mannen en zes onbekende vrouwen, zonder survivalervaring, worden gedropt in één van de meest wilde en ongerepte natuurgebieden ter wereld. De twee teams zijn kilometers van elkaar verwijderd en contact met elkaar is onmogelijk. Het enige dat iedere deelnemer weet, is dat zijn of haar partner in precies dezelfde barre omstandigheden verkeert als hij of zij zelf.

De deelnemers hebben alleen het hoogst noodzakelijke bij zich: wat basisgereedschap, een EHBO-kit, een survivalhandboek en noodsignalen. Als het niet langer gaat en hulp noodzakelijk is, kunnen de teams een noodsignaal de lucht in schieten en zodoende een beroep doen op twee doorgewinterde survival experts, Bernice Notenboom (voor de vrouwen) en Nick Swart (voor de mannen).

Die hulp wordt echter duur betaald. Ieder noodsignaal dat zij afschieten kost het team 10.000 euro. Met een startbedrag van 100.000 euro per team, moet met het inroepen van experts dus zeer verstandig worden omgegaan. Vindingrijkheid, flexibiliteit en de mentale kracht om de tochten te volbrengen is cruciaal. Het team dat het minst vaak hulp heeft, wint SOS: Survival Of The Sexes.

SOS: Survival Of The Sexes is vanaf zondag 17 april, wekelijks, om 20:00 uur te zien op RTL4.

Bekijk SOS: Surival Of The Sexes op TVblik.nl/sos-survival-of-the-sexes