AVROTROS verbiedt WIDM-parodie Wie is de Mol? Inc.

AVROTROS verbiedt WIDM-parodie Wie is de Mol? Inc.

Geschreven door Daniël Schalk

Wie is de Mol? Inc., een parodie op Wie is de Mol?, mag van AVROTROS niet langer zo heten, dat hebben de makers van Wie is de Mol? Inc. bekendgemaakt. Al drie jaar organiseert Wie is de Mol? Inc. een unieke ervaring voor mensen die graag aan Wie is de Mol? mee zouden willen doen.

Het hele avontuur, dat zich elk jaar op een andere plek in Nederland afspeelt, wordt vastgelegd op film en de afleveringen zijn op YouTube te zien. Wie is de Mol? Inc. gebruikt al drie seizoenen lang de naam, het logo en de muziek van het populaire AVROTROS-programma Wie is de Mol?

Producent IDTV heeft Wie is de Mol? Inc. nu verboden om langer onder deze naam door te gaan. “Zij vinden dat wij geen gebruik meer mogen maken van hun logo en van hun naam”, zegt Sam de Man, de presentator van Wie is de Mol? Inc., die het programma samen met vier anderen maakt.

De parodie gaat nu verder onder de naam EEN MOL IN met een nieuw logo. “Aanvankelijk betreuren we dit besluit, maar we zijn nu in de volle overtuiging dat we met onze eigen creativiteit nieuwe deuren kunnen openen en het programma nog mooier en nog beter kunnen maken”, vervolgt Sam.

Aankomende zaterdag, 5 maart, komt de finale van EEN MOL IN ROOSENDAAL op YouTube. Ook krijgt de populaire parodie op Wie is de Mol? in november een nieuw seizoen. Voorheen liep Wie is de Mol? Inc. gelijk met Wie is de Mol?, maar dit zal vanaf het volgende seizoen anders zijn.

Bekijk hieronder de video-boodschap van presentator Sam de Man: