‘Wie is de Mol? Inc. verboden vanwege deelnamekosten’

‘Wie is de Mol? Inc. verboden vanwege deelnamekosten’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De druppel voor AVROTROS om de Wie is de Mol?-parodie Wie is de Mol? Inc. te verbieden, is het feit dat deelnemers van Wie is de Mol? Inc. 250 euro moeten betalen voor hun Wie is de Mol?-avontuur, dat heeft een woordvoerder van AVROTROS aan Showbizznetwork.nl laten weten.

Afgelopen zondag maakte Wie is de Mol? Inc. bekend dat zij van AVROTROS en producent IDTV moeten stoppen met de huidige manier van de parodie. Drie jaar lang organiseerde Wie is de Mol? Inc. een unieke ervaring voor mensen die graag aan Wie is de Mol? mee zouden willen doen.

“Wij zijn altijd dankbaar voor het enthousiasme van de Wie is de Mol? fans en vinden het fantastisch om te zien hoe het programma leeft onder de kijkers”, zegt AVROTROS. Toch mag het niet. “Echter kan een partij niet zonder toestemming gebruikmaken van een programmatitel en vormgeving.”

AVROTROS vervolgt: “Zeker niet wanneer mensen moeten betalen om deel te nemen aan de door hun aangeboden dienst. Wij moeten ten alle tijden waken voor strijdigheid aan wet/regelgeving”, zegt de omroep, die het onacceptabel vindt dat de deelnemers voor hun deelname moesten betalen.

De deelnemers van Wie is de Mol? Inc. moeten 250 euro betalen om mee te doen. “Om de beste opdrachten en een week lang verblijf, eten en drinken te kunnen regelen, moet je rekening houden met een bijdrage van rond de € 250,-”, schrijft de organisatie van de Wie is de Mol?-parodie op hun website.

De makers achter Wie is de Mol? Inc., dat nu verder gaat onder de naam EEN MOL IN, willen niet reageren op de reactie van AVROTROS. Ook een door ons benaderde kandidaat van Wie is de Mol? Inc. wil niet reageren. De kandidaten hebben het verzoek gekregen niet met de media te spreken.

Lees ook: 'AVROTROS verbiedt WIDM-parodie Wie is de Mol? Inc.'

Lees ook: 'Makers Wie is de Mol? Inc. ‘trots’ op verbod van AVROTROS'

Neem een kijkje op de website van EEN MOL IN voor alle afleveringen!