Makers Wie is de Mol? Inc. ‘trots’ op verbod van AVROTROS

Makers Wie is de Mol? Inc. ‘trots’ op verbod van AVROTROS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De makers van Wie is de Mol? Inc., een parodie op Wie is de Mol?, zijn trots op het verbod van AVROTROS om langer de naam en het logo van hun programma Wie is de Mol? te gebruiken, dat hebben de makers van Wie is de Mol? Inc. aan Showbizznetwork.nl laten weten.

Pantsman Producties, het productiebedrijf achter de internetserie, kreeg een e-mail van producent IDTV dat zij niet langer door mocht gaan zoals ze dat al drie seizoenen lang deed. “Dit vonden we in het begin erg vervelend, maar stiekem waren toch wel een beetje trots”, aldus de makers.

De internetserie gaat gewoon door. “We hebben het uiteindelijk laten bezinken en hebben contact gezocht met IDTV wat we allemaal precies moesten veranderen aan onze serie. Wat wij letterlijk hebben begrepen, is dat we de naam en het logo niet meer mochten gebruiken”, vervolgen zij.

Ook zullen er in de montage van de internetserie veranderingen worden doorgevoerd, maar daarover wil Pantsman Producties nog niet veel kwijt. Pantsman Producties zegt zelf goed contact te hebben gehad met de producent en zegt goed te begrijpen dat IDTV hun tot stoppen heeft gebracht.

“Wij zien het zelfs erg positief in: het opent voor ons nieuwe deuren, en krijgen plots erg veel vrijheid om het format steeds meer eigen te maken. We blijven daarentegen wel non-profit, want het gaat ons puur om het genot van het maken van deze internetserie”, vervolgt Pantsman Producties.

De mensen achter EEN MOL IN, zoals de internetserie Wie is de Mol? Inc. nu verder gaat, heeft niet aan stoppen gedacht. “We konden niets anders doen dan stoppen met werken onder de naam "Wie is de Mol? Inc.", maar waren meteen vastberaden om door te gaan onder een andere naam.”

Ze gaan vol enthousiasme verder. “We hebben veel overleg gehad binnen onze organisatie, want er moesten snel nieuwe plannen komen. Verder staan er al tien gloednieuwe kandidaten te wachten op de opnames van een nieuw seizoen deze zomer, dus we hebben er nog steeds enorm veel zin in!”

Pantsman Producties organiseert al drie jaar een unieke ervaring voor mensen die graag aan Wie is de Mol? van AVROTROS mee zouden willen doen. Het hele avontuur, dat zich elk jaar op een andere locatie in Nederland afspeelt, wordt vastgelegd op film en de afleveringen zijn op YouTube te zien.

Lees ook: 'AVROTROS verbiedt WIDM-parodie Wie is de Mol? Inc.'

Neem een kijkje op de website van EEN MOL IN voor alle afleveringen!