Rambam-kijkers: ‘Sluit het Dolfinarium’

Rambam-kijkers: ‘Sluit het Dolfinarium’

Geschreven door Daniël Schalk

De kijkers van Rambam vinden dat het Dolfinarium, na de uitzending van woensdagavond waarin de ‘onromantische waarheid’ over het Dolfinarium aan het licht werd gebracht, gesloten moet worden. Op Social Media uitten de kijkers van Rambam woensdagavond veel kritiek op het Dolfinarium.

“Huilen om Rambam ik vind dit toch zo vreselijk verdrietig!”, reageert iemand. “Ik snap ook niet waarom we dieren opsluiten! Eigenlijk toch pure mishandeling!!!”, zegt een andere kijker. Weer iemand anders reageert op Social Media-dienst Twitter: “Wat een vertoning!! Sluiten die tent!”

Ook het handelen van het Dolfinarium na de ontdekkingen van het VARA-programma Rambam worden op Twitter bekritiseerd. “Kom je als Dolfinarium aan het woord. Word je betrapt op je leugens. Goed werk Rambam Tijd om te sluiten”, zegt iemand. “Opdoeken die circustent”, reageert een andere kijker.

Actrice Georgina Verbaan keek woensdagavond ook naar de uitzending van Rambam over het Dolfinarium. “Zo erg. Weg met dat Dolfinarium”, reageert zij. Op Twitter wordt er ook veel over de website van het Dolfinarium gesproken, die sinds de uitzending van Rambam slecht bereikbaar is.

Het Dolfinarium kwam woensdagmiddag al met een statement. “Het Dolfinarium bestrijdt de conclusie van het tv-programma Rambam waarin wordt gesteld dat het Dolfinarium een circus is en géén dierentuin. Die conclusie mist elke reële grond”, liet het ‘diep geraakte’ Dolfinarium weten.

Lees ook: 'Dolfinarium brengt statement over Rambam naar buiten'

Bekijk Rambam op TVblik.nl/rambam