NPO sluit nieuwe deal met BBC over natuurseries

NPO sluit nieuwe deal met BBC over natuurseries

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de Britse omroep BBC hebben een overeenkomst gesloten waardoor alle nieuwe natuurseries van de BBC de komende drie jaar in Nederland bij de NPO te zien zullen zijn, dat heeft de Publieke Omroep vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De deal tussen de NPO en de BBC bevat onder meer de natuurseries Planet Earth 2, Wild New Zealand, Attenborough and the Giant Dinosaur en Natural Worlds. De natuurseries worden uitgezonden door de publieke omroepen EO en NTR op televisiezenders NPO 1 en NPO 2.

NPO-directeur Televisie Frans Klein is blij met de overeenkomst. “De kwaliteit van de natuurseries van de BBC is legendarisch. Geen enkele andere omroep ter wereld investeert zoveel budget, tijd en expertise in dit genre, met fantastische resultaten”, zegt Klein over de bijzondere deal met de BBC.

Mignon Huisman, hoofd serie-aankoop die namens de NPO de onderhandelingen heeft gedaan, is ook blij met de deal die hij met de BBC heeft gesloten. “De series bevatten schitterende beelden en vertellen op onderhoudende en informatieve wijze bijzondere verhalen”, zegt Huisman vrijdag.

Planet Earth 2 zal dit najaar te zien zijn op NPO 1.

NPO 2 zendt dagelijks diverse BBC-natuurseries uit.