NPO sluit deals met Netflix en Videoland

NPO sluit deals met Netflix en Videoland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De publieke omroep gaat haar drama series en documentaires aanbieden aan diensten als Netflix, Videoland en KPN. De eerste deals zijn inmiddels gesloten met Netflix, KPN en Videoland.

“De kwaliteit van Nederlandse content heeft absoluut meer potentie als het gaat om internationale verkoop dan tot dusver is benut.”, zo laat Michael Spendel managing director van de NPO weten. Enerzijds houden we ons bezig met een intern proces: zorgen dat op een eenduidige manier alle rechteninformatie van de programma’s wordt vastgelegd,” aldus Spendel.

“We zijn een Europese aanbesteding gestart om daarvoor een passend systeem te selecteren. Dutch CORE gaat die dienst dan leveren aan alle publieke omroepen en de NPO, zodat straks bijvoorbeeld met één druk op de knop zichtbaar wordt welke series op NPO Start kunnen worden geplaatst.”

De NPO is begonnen met het selecteren van dramaseries en documentaire voor de VOD-partijen. “Er is nu een catalogus van 25 series en met Netflix, KPN en Videoland hebben we op hoofdlijnen al een overeenkomst.” De serie Overspel is sinds 1 april te zien in het KPN Pluspakket en ook de Nederlands-Vlaamse Als de dijken breken is binnenkort beschikbaar. De uit 2004 daterende Kinderen geen Bezwaar is binnenkort te zien bij Videoland.

Foto: EO