Polen zakt na nationale finale bij bookmakers

Polen zakt na nationale finale bij bookmakers

Geschreven door Daniël Schalk

Polen is na de nationale finale van het Eurovisie Songfestival 2016 gezakt bij de bookmakers. Polen stond lange tijd op de eerste plaats bij de bookmakers, omdat de Songfestival-kenners hadden verwacht dat Margaret de voorronde en uiteindelijk het Eurovisie Songfestival zou winnen.

Margaret was met haar nummer Cool Me Down bij de bookmakers de grote favoriet. Maar de Poolse zanger Michal Szpak won afgelopen zaterdag de nationale finale en mag daarom Polen met zijn nummer Color of Your Life vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm.

Polen is na het kiezen van hun inzending gezakt van de eerste naar de 6de plaats. De bookmakers voorspellen nu dat Zweden, het gastland van het Eurovisie Songfestival 2016, het Songfestival zal winnen. Zweden kiest op 12 maart tijdens hun nationale finale hun inzending voor het Songfestival.

Volgens de bookmakers zal Frans dit jaar Melodifestivalen, de Zweedse nationale voorronde, winnen. Frans neemt het met zijn nummer If I Were Sorry 12 maart op tegen 11 andere kandidaten, die kans maken om de voorronde te winnen. Zweden won vorig jaar met Måns Zelmerlöw het Songfestival.

Bekijk hieronder het nummer Color of Your Life van Michal Szpak:

Bekijk hieronder het nummer Cool Me Down van de grote favoriet Margaret:

Aantal dagen tot de eerste halve finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/10 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]