FOX zendt The Passion U.S. in Nederland uit

FOX zendt The Passion U.S. in Nederland uit

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

FOX zendt op zaterdag 26 maart de eerste editie van de Amerikaanse versie van het Nederlandse tv-spektakel The Passion uit in Nederland. The Passion wordt dit jaar voor het eerst in de Verenigde Staten gehouden en strijkt neer in Amerikaanse stad New Orleans.

De Amerikaanse versie, met Seal (Pilatus), Jencarlos Canela (Jezus), Trisha Yearwood (Maria), Chris Daughtry (Judas) en Prince Royce (Petrus) als cast, wordt op zondag 20 maart uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender FOX, familie van het Nederlandse FOX.

“Rondom Pasen kijkt iedereen, gelovig of niet gelovig, uit naar The Passion. Nu komt daar voor het eerst de Amerikaanse variant bij, onder regie van de originele Nederlandse crew maar met internationale artiesten”, zegt FOX-programmadirecteur Mark Bruitsman.

Hij vervolgt: “Ik ben erg trots dat wij als enige, buiten Amerika, deze fantastische show mogen uitzenden.” In The Passion wordt het lijdensverhaal van Jezus onder de aandacht gebracht en met grote hits en sterren voor een groot publiek toegankelijk gemaakt.

The Passion U.S. is gebaseerd op de Nederlandse editie, die in 2011 haar première beleefde in Gouda. Na de succesvolle eerste editie is The Passion sindsdien een jaarlijkse traditie in Nederland. The Passion wordt in Nederland elk jaar op Witte Donderdag gehouden.

The Passion U.S. is zaterdag 26 maart om 20:00 uur te zien op FOX.

Op zondag 27 maart wordt The Passion U.S. herhaalt om 15:25 uur.

Bekijk de Nederlandse versie van The Passion op TVblik.nl