Wimbledon 2016 op FOX en FOX Sports

Wimbledon 2016 op FOX en FOX Sports

Geschreven door Daniël Schalk

Wimbledon, het oudste tennistoernooi ter wereld, gaat vandaag weer van start. Het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, dat plaatsvindt van 27 juni tot en met 10 juli, is ook dit jaar weer te volgen via de commerciële televisiezender FOX en het betaalkanaal FOX Sports.

FOX Sports zendt alle wedstrijden van het tennistoernooi live uit op hun zes tv-kanalen en vijf online-kanalen. De dagelijkse live-uitzendingen van Wimbledon 2016 worden gepresenteerd door FOX Sports-gezichten Jan Joost van Gangelen, Toine van Peperstraten en Helene Hendriks.

De Nederlandse tennisspeler Jacco Eltingh doet voor FOX Sports live vanuit Londen verslag van Wimbledon en komt de hele dag met het laatste nieuws, interviews en reportages. Voormalig proftennissers Raemon Sluiter, Paul Haarhuis en John van Lottum verzorgen de analyses.

Wimbledon is niet alleen via betaalkanaal FOX Sports te volgen, ook via het open tv-kanaal FOX is het tennistoernooi te volgen. Dagelijks rond 23:50 uur komt FOX met het studioprogramma Wimbledon Vandaag, vol met hoogtepunten, grappige momenten, interviews en reportages vanuit Engeland.

Mannenzender RTL7 zal in de RTL Sport Update ook aandacht besteden aan Wimbledon 2016. RTL7 komt de hele zomer door met de RTL Sport Update, een één minuut durende flits waarin het laatste nieuws op sportgebied voorbij komt. Elke avond komt er twee keer een update voorbij op RTL7.

Het toernooi wordt sinds 1877 jaarlijks gehouden op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de Londense buitenwijk Wimbledon. Aan Wimbledon doen 128 enkelspelers en 64 dubbelspelkoppels per geslacht mee. Ook zijn er 48 spelers en 48 speelsters in het gemengd dubbelspeltoernooi.

Wimbledon Vandaag is 27 juni t/m 10 juli rond 23:50 uur te zien op FOX.

Bekijk NOS Studio Sport op TVblik.nl/nos-studio-sport