NPO stopt met Tessa wegens te oude kijkers

NPO stopt met Tessa wegens te oude kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat niet verder met de BNN-serie Tessa, omdat de kijkers van de serie te oud waren. Hoofdrolspeelster Thekla Reuten maakte afgelopen zondag op Instagram bekend dat Tessa, die in het najaar van 2015 te zien was, geen tweede seizoen zou krijgen.

De kijkers van de BNN-serie waren te oud. “Tessa was een remake van een Deense serie. We wilden hiermee met name een wat jongere doelgroep bereiken. De cijfers bleven echter achter bij deze doelstelling”, laat een woordvoerder van de NPO aan Showbizznetwork.nl weten.

De NPO steekt liever geld in producties volledig van eigen bodem. “Bij series van buitenlandse origine zijn we extra kritisch. We geven de voorkeur aan series die in Nederland, door Nederlandse makers ontwikkeld worden. Vandaar dat we besloten hebben om niet met Tessa door te gaan.”

Tessa was in het najaar van 2015 een groot succes op de donderdagavond van NPO 1. De serie ging 26 november 2015 van start met 1,1 miljoen kijkers. De populaire BNN-serie Tessa van televisieproducent Warner Bros was een herbewerking van de Deense televisieserie Rita uit 2012.