Borsato-musical SKY stopt wegens slechte kaartverkoop

Borsato-musical SKY stopt wegens slechte kaartverkoop

Geschreven door Daniël Schalk

De musical SKY van Marco Borsato stopt, dat hebben producenten Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato dinsdag bekendgemaakt. Er is onvoldoende vraag naar kaarten voor de musical, waardoor het niet haalbaar is om na juni verder te gaan met de Borsato-musical SKY.

De producenten hadden eigenlijk verwacht dat de kaartverkoop van SKY beter zou gaan. “We hadden in alle eerlijkheid iets meer verwacht van de kaartverkoop gezien de overweldigende publieksreacties, maar soms zijn dingen nu eenmaal niet te verklaren”, zegt Robin de Levita.

Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato zijn wel trots op de kwaliteit van de cast en crew en op de show, die in drie maanden tijd door tienduizenden bezoekers is gezien. De producenten zijn verheugd met de interesse voor SKY van diverse producenten en theaters uit het buitenland.

De musical, die op 3 april in première ging, zit vol met liedjes van zanger Marco Borsato en John Ewbank. Robin de Levita en Ewbank hebben jaren aan het project gewerkt. Lisse Knaapen speelt de hoofdrol in SKY, dat gaat over een tienermeisje dat wordt gepest en in een fantasiewereld vlucht.

De cast bestaat verder uit onder anderen Lone van Roosendaal, Matteo van der Grijn, Joel de Tombe en Eva van der Gucht. Bezoekers die al kaarten voor na 30 juni hadden gekocht zullen worden benaderd voor een aanpassing van de boeking of ze kunnen hun geld voor de musical terugkrijgen.