Talkshows besteden aandacht aan aanslagen Brussel

Talkshows besteden aandacht aan aanslagen Brussel

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De talkshows De Wereld Draait Door, RTL Late Night en Pauw besteden vanavond, dinsdag 22 maart, uitgebreid aandacht aan de terroristische aanslagen in de Belgische hoofdstad Brussel. Dinsdagochtend zijn er rond 08:00 uur op het vliegveld Zaventem bij Brussel twee explosies geweest.

Humberto Tan bespreekt de aanslagen met journalist Rick Nieman en terrorisme-expert Quirine Eijkman. Ook ooggetuige Dennis Kranenburg is te gast in RTL Late Night. Hij was vanochtend op het vliegveld Zaventem bij Brussel met zijn vriendin en kroop door het oog van de naald.

In Pauw schuiven de Belgische journalist Eric Goens, VTM Nieuws-regisseur Mark de Wit en ooggetuige Charlotte van Driessche aan. Charlotte is redacteur bij de Belgische omroep VRT en zat in een metrostel dat onderweg was naar metrostation Waalbeek toen daar een explosie plaatsvond.

De RTL Z-talkshow Van Liempt Live heeft vanavond een volle uitzending en bespreekt ook de aanslagen in Brussel met Rob de Wijk (hoogleraar internationale betrekkingen), Pieter Cobelens (voormalig directeur MIVD), Rico Briedjal (veiligheidsdeskundige) en Leo Kwarten (Arabist).

Verder schuiven ook Dieuwertje Kuipers en Mark Dechesne (IS deskundige en sociaal psycholoog), Arend Jan Boekestijn (historicus), Esmaa Alariachi (stichtng al Nisa, Marokkaanse vrouwenbeweging) en Joël Voordewind (tweede kamerlid ChristenUnie) aan bij talkshowhost Paul van Liempt.

Ook het dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedt vanavond in haar uitzending op NPO 2 uitgebreid aandacht aan de aanslagen op vliegveld Zaventem en op het metrostation Maalbeek, waarbij tientallen mensen omgekomen en meer dan honderd mensen gewond geraakt zijn.

De Wereld Draait Door bespreek dinsdag ook de aanslagen in Brussel, maar met wie Matthijs van Nieuwkerk erover zal praten is nog niet bekend. Het praatprogramma laat op hun website alleen weten vanavond aandacht te besteden ‘aan de verschrikkelijke gebeurtenissen’ in Brussel.

De Wereld Draait Door is om 19:00 uur te zien op NPO 1.

Van Liempt Live is om 22:00 uur te zien op RTL Z.

RTL Late Night is om 22:30 uur te zien op RTL4.

Pauw is om 23:00 uur te zien op NPO 1.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/dwdd