104.397 verlaten oorlogskinderen krijgen hulp door '538 voor Warchild'

104.397 verlaten oorlogskinderen krijgen hulp door '538 voor Warchild'

Geschreven door Pieter Jongsma

 Deze hele week stond 538 volledig in het teken van de landelijke actieweek ‘538 voor War Child’. Sinds afgelopen vrijdag 22 maart trokken de 538 DJ’s met de 538studiotruck langs acht verschillende steden. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. De eindstand van de ‘538 voor War Child’ actieweek is inmiddels bekend. War Child kan maar liefst 104.397 oorlogskinderen helpen! Voor € 12,- is één kind geholpen. Dit hele weekend zijn de hoogtepunten van de actieweek terug te zien op 538TV.

 

538 voor War Child

Acht dagen lang was ‘538 voor War Child’ door het hele land in actie, waar iedereen zich inzette om geld in te zamelen voor de actieweek. De acht gemeentes die elke dag fenomenaal aan de actieweek meewerkten zijn: Groningen, Heerenveen, Alkmaar, Gouda,  Bergen op Zoom, Veenendaal, Arnhem en ’s-Hertogenbosch. Ook hebben veel bekende artiesten zich belangeloos ingezet voor de actie, maar ook inwoners, scholen en bedrijven uit de diverse gemeenten kwamen in actie om geld in te zamelen voor War Child.

 

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur 538: ‘Hoe trots kun je zijn als het 538 team in staat is 104.397 kinderen in oorlogsgebieden te helpen en ook nog eens geweldige radio en tv te maken onder Siberische omstandigheden!’

 

Bernard Uyttendaele, directeur War Child: ‘Op zoveel plekken in de wereld staan kinderen er door conflict en oorlog helemaal alleen voor. Met deze 538 voor War Child week hebben we mensen opgeroepen deze kinderen niet alleen te laten en daar is op grote schaal gehoor aan gegeven. Door de geweldige en liefdevolle inzet van duizenden mensen, acht gemeenten en honderden bedrijven, scholen en verenigingen kunnen 104.397 kinderen op een veilige plek weer gewoon kind zijn en de kans krijgen hun ervaringen te verwerken. Met de actieweek laten we zien dat we samen kunnen bouwen aan een betere toekomst. Ontzettend bedankt!’

 

538 TV

De volledige actie is de afgelopen week live uitgezonden op 538TV. Naast de reguliere 538-kanalen, was het gedurende de hele week ook op het evenementenkanaal van Ziggo (13) en UPC (14) te zien. Aankomende zaterdag en zondag tussen 10.00 en 13.00 uur zijn alle hoogtepunten van de ‘538 voor War Child’ actieweek nog eenmaal terug te zien op 538TV.

 

Thema 2013: Help oorlogskinderen die er alleen voor staan

De actieweek van 2013 stond in het teken van oorlogskinderen die er alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Het zijn verlaten oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Hierdoor zijn ze extra kwetsbaar. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze verlaten kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. Samen met de kinderen betrekt War Child zoveel mogelijk verzorgers, leraren en lokale bestuurders bij hun werk. Zodat zoveel mogelijk mensen de stem van oorlogskinderen horen. En ook volwassenen het recht van kinderen om op te groeien zonder geweld of misbruik, respecteren. Gedurende het hele jaar kan iedereen in actie blijven komen. Kijk voor meer informatie op www.warchild.nl/kom-in-actie.