Showbizznetwork weekoverzicht - week 1 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 1 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In de eerste week van 2016 bestond het NOS Journaal precies 60 jaar en vierde dat met goed bekeken jubileumuitzendingen, tekende weerman Piet Paulusma een nieuw vierjarig contract bij SBS6 en won de musical The Bodyguard de Musical Award voor de beste grote musical.

Ook presentator Jandino Asporaat, zangeres Eva Simons, Qmusic-DJ Mattie Valk, RTL Late Night-sidekick Luuk Ikink en zangeres Anouk waren in de eerste week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer ander nieuws in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 1 van 2016.

Maandag

Bon Bini Holland, de film van Jandino Asporaat, is al door ruim 400.000 gezien in de biosscoop en heeft daarmee de Platina Film status bereikt. Regisseur Jelle de Jonge, actrice Liliana de Vries en producent Maarten Swart werden afgelopen maandag verrast met de Platina Film. De film staat al een tijdje op de tweede plaats in de lijst met best bezochte bioscoopfilms van het moment.

Qmusic-DJ Mattie Valk wordt vader van een tweeling, dat heeft hij maandag bekendgemaakt in zijn ochtendshow Mattie & Wietze.  “JAAAA! Ik word papa (van een tweeling OMG!)”, schreef Mattie op Twitter. Mattie veraste live op de radio zijn collega Wietze de Jager en de luisteraars. Het krijgen van een kind ging niet vanzelfsprekend, maar in december hoorde Mattie dat zijn vriendin zwanger was.

Dinsdag

Het NOS Journaal bestond dinsdag, 5 januari, precies 60 jaar. Het NOS Journaal had op 5 januari 1956 zijn eerste uitzending, toen onder de naam NTS-journaal. De Journaaluitzendingen werden dinsdag overdag vanwege het jubileum gepresenteerd door oud-presentatoren. Ook gaf de NOS dinsdag 798.000 NPO 2-kijkers een kijkje achter de schermen in De Achterkant van het NOS Journaal.

Weerman Piet Paulusma heeft dinsdag een nieuw vierjarig contract getekend bij SBS6.  ‘Piet zegt ook de komende jaren weer elke avond bij SBS6 ‘oant moarn’ vanuit plaatsen door het hele land’, zei de zender.  “Ik ben blij dat we de samenwerking voortzetten. SBS6 en ik horen bij elkaar en het bevalt me prima bij deze fijne club mensen”, zei Paulusma dinsdag na het tekenen van zijn nieuwe contract.

Luuk Ikink gaat een nieuw programma presenteren in de vooravond van jongerenzender RTL5. Luuk, de sidekick van Humberto Tan in de RTL4-talkshow RTL Late Night, presenteert vanaf 7 maart het nieuwe wetenschapsprogramma Galileo. In het programma Galileo gaat Luuk, met behulp van verslaggevers, op zoek naar antwoorden op vragen over allerlei, soms bizarre, onderwerpen.

Woensdag

Anouk is zwanger van haar zesde kindje, dat heeft de zangeres woensdag bekendgemaakt op Instagram. Bij de foto schreef ze de tekst ‘The Notorious B.I.G.’ De vader van haar zesde kindje is de 21-jarige Dominique Schellekens. Het is niet bekend hoelang Anouk al zwanger is. Anouk heeft al drie kinderen met Remon Stotijn, een zoon met Robert Coenen en nog een zoon met Seraino Dalgliesh.

Zangeres Eva Simons en DJ Ronald Molendijk worden jurylid in het nieuwe seizoen van de talentenjacht Idols op jongerenzender RTL5. Eva Simons en Ronald Molendijk nemen plaats naast jurylid Martijn Krabbé, die tussen 2005 en 2008 de talentenjacht Idols presenteerde. Eva won zelf de RTL4-talentenjacht Popstars - the Rivals en Ronald was jurylid in Het Orkest Van Nederland.

De musical The Bodyguard van Stage Entertainment Nederland heeft woensdag de Musical Award voor de beste grote musical gewonnen. De Musical Award voor de beste kleine musical ging naar Rent van M-Lab. Soldaat van Oranje - De Musical won de AD Publieksprijs. Ook onder meer Wart Kamps, Lone van Roosendaal, Alex Klaasen, Romy Monteiro vielen woensdag in de prijzen.

Donderdag

RTL5 komt met een nieuw programma waarin mensen met een drone, een op afstand bestuurbaar luchtvaartuig, uitgedaagd worden om te laten zien wat zij allemaal met hun drone kunnen, dat heeft De Telegraaf donderdag bekendgemaakt. In het spelprogramma Game of drones, dat wordt geproduceerd door Wise Monkeys, wordt gezocht naar de beste amateur drone-piloot.

Peter van der Vorst heeft donderdag een nieuw vierjarig contract getekend bij RTL. Peter, die in 2016 twintig jaar aan RTL verbonden is, is volgens Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL, niet meer weg te denken bij RTL. Van der Vorst is binnenkort te zien in het nieuwe programma Back To The Zero’s. Ook gaat hij een nieuw RTL4-programma presenteren, genaamd Married At First Sight.

Vrijdag

Cabaretier Theo Maassen gaat het komende jaar weer het theater in. Maassen gaat de komende maanden try-outs doen voor zijn nieuwe voorstelling VANKWAADTOTERGER en zal naar verwachting in het seizoen 2016-2017 een tour maken. Zijn laatste reguliere voorstelling speelde hij tussen 2010 en 2012. De afgelopen jaren was Theo actief als acteur in films en presentator van 24 uur met…

Jamai Loman is het laatste jurylid in het nieuwe seizoen van Idols, dat is vrijdag bekend gemaakt in RTL Boulevard. Het management van Jim Bakkum en het management van Jamai bevestigde donderdag tegenover NU.nl dat ze beide in gesprek waren met RTL over de rol als laatste jurylid in Idols. Jamai won het eerste seizoen van Idols in 2002, terwijl Jim datzelfde seizoen tweede werd.

Chantal Janzen en Gordon gaan definitief samen een programma maken, dat It Takes Two gaat heten. Erland Galjaard zag na de uitzending van Chantal Blijft Slapen, waarin Chantal bij Gordon bleef slapen, een programma met de twee Holland's Got Talent-juryleden wel zitten. Gordon maakte op Facebook bekend dat er ook daadwerkelijk een programma met hem en de presentatrice komt.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de eerste week van 2015 kwam er geen ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, het weekoverzicht begon vorig jaar namelijk pas in de tweede week op zondag 11 januari 2015. De eerste week van 2015 liep van 29 december 2014 tot en met 4 januari 2015. Er gebeurde die week wel een hoop. Zo begon de nieuwe tv-zender SBS9, startte Wie is de Mol? 2015 en had SBS6 haar eerste Disneydag.

Dit was het eerste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van 2016. Komende week presenteren Yolanthe Sneijder Cabau en Rick Brandsteder De Nationale Sekstest, begint Meldpunt! op haar nieuwe tijdstip op NPO 2 en begint Floortje Dessing aan het nieuwe seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. En het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ is er zondag 17 januari weer!