Showbizznetwork weekoverzicht - week 13 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 13 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 13 werd bekend dat het nieuwe programma van rechter Frank Visser op SBS6 een tweede seizoen krijgt, Martijn Muijs de show van Patrick Kicken op Radio Veronica overneemt en Galileo-verslaggever Sem Barendse de jongeren versie van het programma gaat presenteren.

Ook het afscheid van Daphne Deckers bij RTL Boulevard, de nieuwe samenwerking tussen Veronica en AutoWeek en het debuut van Irene Moors bij SBS6 waren in de dertiende week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 13.

Maandag

Afgelopen maandag ging het nieuwe programma van rechter Frank Visser op SBS6 van start. Mr. Frank Visser doet Uitspraak is het nieuwe programma van de rechter, die jarenlang bij KRO-NCRV te zien was in het programma De Rijdende Rechter. De eerste uitzending van Mr. Frank Visser doet Uitspraak trok maandagavond 1.211.000 kijkers en won daarmee van RTL4’s Back To The Zeros.

Dinsdag

Veronica start een nieuwe samenwerking met tijdschrift AutoWeek van uitgeverij Sanoma, aandeelhouder van SBS Broadcasting. In het programma AutoWeek Film Top5 op Veronica behandeld Radio538-DJ Dennis Ruyer verschillende toplijsten waarin auto’s centraal staan, waaronder de top 5 meest spannende filmachtervolgingen en de top 5 gaafste filmauto’s.

Het SBS6-programma Mr. Frank Visser doet Uitspraak krijgt een tweede seizoen, dat heeft rechter Frank Visser afgelopen dinsdag bekendgemaakt in RTL Boulevard. De rechter heeft laten weten dat de opnames voor het tweede seizoen al zijn gestart. Frank Visser maakte begin dit jaar de overstap van KRO-NCRV, waar hij jarenlang te zien was als ‘Rijdende Rechter’, naar tv-zender SBS6.

Woensdag

Martijn Muijs presenteert sinds vrijdag 1 april, samen met sidekick Nicky Verhage, het nieuwe Radio Veronica-programma Martijn In De Middag. Patrick Kicken, die in februari 2015 begon het het presenteren van zijn middagshow op Radio Veronica, zit sinds oktober ziek thuis. In Martijn In De Middag speelt naast muziek ook het nieuws van de dag en interactie met de luisteraar een grote rol.

Donderdag

Sem Barendse gaat de jongeren versie van het wetenschappelijke RTL5-programma Galileo presenteren. Vanaf zondag 17 april krijgen nieuwsgierige kinderen antwoord op de gekste vragen in Galileo JR bij het nieuwe jongensblok B.O.Z. op mannenzender RTL7. In de volwassen variant van Galileo, dat dagelijks te zien is op jongerenzender RTL5, is Sem Barendse het online gezicht.

Vrijdag

Afgelopen vrijdag, 1 april, werden er veel grappen uitgehaald. Op 1 april proberen mensen elkaar voor de gek te houden en ook de showbizzwereld kan er wat van. Studio 100 maakte vrijdag bekend dat Hanne, Klaasje en Marthe verder door het leven zouden gaan als Kim, Kylie en Kate en in de radioshow Mattie & Wietze werd beweerd dat er op de A2 een file van in totaal 96 kilometer stond.

Daphne Deckers nam vrijdagavond afscheid als presentatrice van RTL Boulevard. Deckers presenteerde het entertainmentprogramma vrijdag voor de laatste keer. Met een aantal RTL Boulevard-collega’s om haar heen nam ze na negen jaar afscheid van de kijker. “Maandag zit ik hier niet meer. Maar RTL Boulevard is er wel gewoon. Heel erg bedankt voor het kijken”, zei Daphne.

Zaterdag

Nadat Irene Moors vrijdagavond voor 641.000 kijkers haar SBS6-debuut had gemaakt als Shownieuws-presentatrice, begon zaterdagavond haar eerste programma bij de familiezender. In De Vreemde Eend moeten twee teams raden wie van een rijtje mensen ‘De Vreemde Eend’ is. De Vreemde Eend ging zaterdag van start met 660.000 kijkers, goed voor 10,6 procent marktaandeel.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de dertiende week van 2015 werd bekend dat Trijntje Oosterhuis als vierde op zal treden tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 en Ruben Nicolai na zijn vertrek bij BNN aan de slag gaat voor RTL4. In de dertiende week van 2014 werd bekend dat SBS6 aan een variant van Utopia denkt en nam Margreet Spijker afscheid als presentatrice van RTL4’s RTL Nieuws.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 13. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 14 lees je volgende week zondag, 10 april, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!