NPO 3 in najaar met spraakmakende tv-show Hunted

NPO 3 in najaar met spraakmakende tv-show Hunted

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

NPO 3 komt dit najaar met het spraakmakende televisieprogramma Hunted, waarin kandidaten als voortvluchtigen 1 maand lang uit handen moeten zien te blijven van een fictieve geheime dienst, dat meldt het AD vandaag. De deelnemers die niet worden opgepakt, winnen een geldbedrag.

Hunted, zoals de tv-show van Endemol Shine heet, was vorig jaar een groot succes op het Britse Channel 4. Eerder vertelde Laurens Drillich van Endemol Shine Nederland al dat diverse partijen in Nederland interesse hadden in het nieuwe Britse televisieformat van het productiebedrijf.

De kandidaten die zich voor het programma opgeven, kunnen door de tv-makers ineens worden opgebeld met de opdracht om hun oude leven tijdelijk vaarwel te zeggen en compleet van de radar te verdwijnen. In het programma wordt de klopjacht op meerdere ‘voortvluchtigen’ laten zien.

Een team, bestaand uit voormalig rechercheurs, beveiligingsexperts, hackers en psychologen, zetten alle moderne middelen in, om de deelnemers te zoeken. Ze spreken met familie en vrienden van de deelnemers, doorpluizen mobiele telefoons en speuren beelden van beveiligingscamera’s af.

Hunted is volgens de producent een sociaal experiment over het vraagstuk of verdwijnen in deze moderne tijd onmogelijk is geworden en of privacy nog wel bestaat. De televisierechten voor het spraakmakende Hunted zijn ook gekocht door China, Denemarken, Spanje en de Verenigde Staten.

Zet je wekker op TVblik voor Hunted op TVblik.nl/hunted