NPO Radio 2 houdt radiomarathon tijdens KWF Marathonweken

NPO Radio 2 houdt radiomarathon tijdens KWF Marathonweken

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op 20 april staat NPO Radio 2 volledig in het teken van de KWF Marathonweken. Van 06.00 tot 22.00 uur presenteert Gerard Ekdom samen met Bart Arens de NPO Radio 2 Marathon Live vanuit Almere.

De NPO Radio 2 dj's doen verslag van de KWF marathonacties die in het hele land en op de Esplanade in Almere worden gehouden. Ook de andere NPO Radio 2 dj's dragen hun steentje bij, onder andere met eigen marathonacties. Gerard en Bart hebben contact met alle dj's en houden de luisteraars op de hoogte van de acties tijdens de 16 uur durende radiomarathon.

Tijdens de radiomarathon roept Gerard Ekdom de luisteraars op om in actie te komen en zo geld in te zamelen voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad. De opbrengst wordt door KWF gebruikt voor onderzoek tegen kanker. Luisteraars kunnen naar Almere komen om hun actie uit te voeren of hun verhaal live op de radio te vertellen. In Gerards Muziek Marathon Grabbelton haalt Gerard Ekdom elk uur twee platen uit een grabbelton. Luisteraars kunnen via een sms laten weten welke plaat zij willen horen en steunen daarmee KWF.

NPO Radio 2 dj Wouter van der Goes fietst 20 april op de fiets van zijn overleden vader een rondje Markermeer. Hij finisht 's avonds live in het televisieprogramma Marathon Live (AVROTROS) op NPO 1. Wouter: "Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen en ga daarom rondom het Markermeer fietsen. Het is geen racefiets maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het zal een erg zware, heftige uitdaging zijn. Maar het haalt het niet bij wat mijn vader, en iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt, moet meemaken. Ik hoop veel geld voor KWF op te halen om verder onderzoek te doen, want ooit kunnen we deze ziekte aan. Hoe meer geld, hoe eerder dát punt is bereikt!" Luisteraars kunnen ook met Wouter meefietsen op een van de spinningfietsen op het plein in Almere.

De andere acties van de NPO Radio 2 dj's worden de komende dagen bekendgemaakt op NPO Radio 2 en op www.nporadio2.nl. Op 20 april is de NPO Radio 2 Marathon Live de hele dag te volgen via NPO Radio 2, de livestream van NPO Radio 2 en op NPO Best.