NPO FunX zet zich in voor KWF Kankerbestrijding

NPO FunX zet zich in voor KWF Kankerbestrijding

Geschreven door Pieter Jongsma

Jongerenzender NPO FunX komt een jaar lang in actie voor KWF Kankerbestrijding. Vanochtend werd het startsein gegeven in de ochtendshow FunX Start.

Radio-dj Fernando Halman roept luisteraars op om namens KWF met hem mee te doen aan de Dam tot Damloop op 23 september. Met team FunX/KWF zamelen de deelnemers geld in en vragen ze aandacht voor jongeren die te maken krijgen met kanker. Elk jaar krijgen circa duizend jongeren in Nederland kanker. Daarnaast hebben veel jongeren te maken met de ziekte in hun naaste omgeving. NPO FunX zet zich een jaar lang in voor deze jongeren.

Het doel is om bewustzijn te creëren over wat het met jongeren doet als kanker in hun leven komt, maar ook voor de jongeren die iemand in hun omgeving hebben die kanker heeft. Samen met KWF zet FunX verschillende jongerenprojecten op, waar deelname aan de Dam tot Damloop er een van is.

Programmaleider Sharid Alles: "In Nederland is er best veel aandacht voor kanker, maar de aandacht richt zich vaak op volwassenen. Jongeren vormen niet de grootste groep patiënten, maar ook voor hen betekent het dat hun leven compleet overhoop wordt gegooid. Zowel wanneer ze zelf ziek worden als wanneer een van hun ouders of beste vrienden ziek worden. Deze jongeren willen we een stem geven en ze laten zien dat FunX er voor ze is."

Foto: NPO