Broadchurch krijgt derde seizoen

Broadchurch krijgt derde seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Britse misdaadserie Broadchurch krijgt een derde seizoen. Dit nieuws werd woensdag bekend gemaakt. In Broadchurch draaide het twee seizoenen lang om de dood van de 11-jarige Danny.

In het eerste seizoen werd en vooral gezocht naar de dader. Dit werd een ingewikkelde moordzaak die de inwoners van Broadchurch enorm geraakt hebben. Voor deze moordzaak werd Alec Hardy (David Tennant) naar de Britse plaats gehaald. 

Voor Ellie Miller (Olivia Colman) werd deze moordzaak ook erg lastig. Zij moest toezien hoe Alec er met haar baan vandoor ging. Daarna werd ook zij getroffen door de dood van Danny. Danny was een vriend van haar zoon Tom (Adam Wilson). Maar het werd allemaal nog erger dan alleen de moord alleen.

Na een lange zoektocht kwam Alec achter de waarheid. Het bleek dat de man van Ellie, Joe, de jonge Danny vermoord heeft. Zij hadden geheime afspraken waar niemand iets van wist. Dit nieuws sloeg in als een bom in Broadchurch. Danny's ouders Mark (Andrew Buchan) en Beth (Jodie Whittaker) waren woest. Een vriend van de familie zat achter de moord op hun zoon. Het rustige dorpje werd compleet opgeschrikt door deze bekentenis.

Maar nadat Joe gevangen werd genomen, begon het tweede seizoen. Alle geheimen werden in de rechtzaak openbaar gemaakt. De advocaten van Joe probeerden er alles aan te doen om Joe vrij te krijgen. Vooral Mark en Beth hadden het zwaar met de rechtzaak. Ook Ellie werd emotioneel geraakt door deze rechtzaak. Haar leven werd ook compleet anders.

In de tussen tijd achtervolgde het verleden van Alec hem. Hij was er met zijn hoofd niet helemaal bij. In zijn oude woonplaats was hij ook druk bezig met een dubbele moordzaak. Samen met Ellie probeerde hij alsnog de waarheid boven water te halen. Voor Ellie was het allemaal een enorme afleiding van haar eigen leven. Langzaam maar zeker kregen Alec en Ellie de laatste puzzelstukjes op hun plek.

Maar toen kreeg de rechtzaak een bizarre wending. De verdachte van de moord op Danny werd vrijgesproken. De jury wist een meerderheid te krijgen in het voordeel van Joe. De schrok werd allemaal maar groter. De dader kwam vrij; opnieuw werd Broadchurch enorm geraakt. Vooral Ellie had het hier moeilijk mee. Samen met onder andere Mark en Beth wisten zij Joe te confronteren.

Joe werd dan wel vrij gesproken, hij was zijn leven kwijt. Na een gesprek met Beth en Ellie is de moordenaar vertrokken uit het dorp. Met die beelden werd het tweede seizoen van misdaadserie afgesloten. Nu komt er dus een derde en meteen laatste seizoen van Broadchurch. In het derde seizoen zullen David Tennant en Olivia Colman te zien zijn.

Niet alleen David en Olivia komen in het derde seizoen voor, ook Jodie Whittaker en Andrew Buchan zijn wederom te zien. Hoe is het nu met de familie Latimer en Miller. Hebben zij de moord op Danny een plek kunnen geven? Zou er eventueel een hoger beroep komen om Joe alsnog in de gevangenis te krijgen? In de zomer wordt het derde seizoen opgenomen.

Zowel seizoen één als seizoen twee werden in Nederland uitgezonden bij RTL 4. Op de zondagavond kon de kijker genieten van een dubbele aflevering. Of RTL het derde seizoen ook zal uitzenden is nog niet bekend. Wanneer de serie te zien zal zijn is ook niet bekend gemaakt.

Bekijk Broadchurch terug via TVblik.