Carolien verlaat It Takes 2

Carolien verlaat It Takes 2

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond stonden er weer vijf Bekende Nederlands (BN-ers) op het podium. In It Takes 2 zongen de vijf BN-ers zich hun weg naar de finale. Als eerste stond Marlijn met haar coach Waylon op het podium. Zij kregen voor hun duet 25,5 punten van de jury. Carolien volgde op de voet met haar optreden. Zij kreeg voor haar solo optreden 24,5 punten.

Jan Kooijman zong ook een solonummer. Hiervoor kreeg hij 24 punten en belandde hij op de derde plek. Na het optreden van Jan Kooijman stonden Fatima en haar coach Glennis op het podium. Het nummer Try van Pink werd goed ontvangen. Zij kregen voor het optreden 25,0 punten. 

Jan Versteegh zong eerst een solonummer. Hiermee wist hij de jury goed te raken. Het leverde hem maar liefst 27 punten op. Hiermee stond Jan Versteegh op de eerste plek. Maar er volgde nog een optreden van alle BN-ers. Jan Kooijman en zijn coach Glennis zongen hun duet. Dat leverde het duo 26,5 punten op. Bij elkaar opgeteld kreeg Jan Kooijman 50,5 punten.

Daarna mochten Carolien en haar coach Waylon het podium op. Hun optreden werd beloond met maar liefst drie negens. In totaal stond Carolien op 51,5 punten. Marlijn zong vervolgens haar solonummer. De jury was hier niet echt van onder de indruk. Hierop stormde Waylon boos het podium op. Maar toch wist Marlijn in totaal 49,5 punten te scoren.

Fatima wist een gevoelig solonummer te laten horen. Zij zong het nummer Clown op een bijzonder gevoelige manier. Het leverde Fatima maar liefst twee negens op én een negen en een half. In totaal wist Fatima met beide optredens 52,5 punten te scoren. Zo plaatste zij zich direct voor de grote finale van volgende week.

Maar het laatste optreden van de avond was voor Jan Versteegh en zijn coach Trijntje. Jan wist Trijntje te overtuigen om haar Eurovisie Songfestival jurk aan te trekken. De ''scheurjurk'' zorgde voor hoge punten voor dit bijzondere optreden. Jurylid John gaf de eerste én laatste tien van de avond. Daarnaast kreeg Jan twee keer een negen en een half.

Hierdoor kreeg Jan het voor elkaar om 29 punten te scoren. Daarmee wist hij op een totaal van 56 punten te komen. Met dit punten aantal plaatste Jan zich direct voor de finale van volgende week zaterdagavond. Jan Versteegh en Fatima zijn in ieder geval te zien én te horen in de finale van It Takes 2.

Maar voor Marlijn, Carolien en Jan Kooijman braken lastige minuten aan. Het publiek koos ervoor om Marlijn ook door te laten naar de finale van It Takes 2. Met nog één ticket voor de finale liep de spanning hoog op tussen Carolien en Jan. Maar uiteindelijk mocht Jan door naar de finale en moest Carolien het muziekprogramma verlaten.

In de finale van It Takes 2 zijn Jan Versteegh, Fatima, Marlijn én Jan Kooijman te zien én te horen. De finale is zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Dan wordt duidelijk welke BN-er met de winst vandoor gaat. Wie gaat It Takes 2 winnen? Volgende week zaterdagavond zal op die vraag een antwoord komen.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.