B&B Vol Liefde: Er is twee keer verkering gevraagd!
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Er is twee keer verkering gevraagd!

Geschreven door Natasja Landman

Elke week blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Petri (59 jaar oud) uit Frankrijk

Bij Petri is nog steeds Thomas aanwezig. Zo lang zij hem niet wegstuurt koestert hij nog hoop. Na al die dagen samen met Petri weet hij nog steeds niet hoe zij haar koffie drinkt en dat vindt ze jammer. Ook komt ze weer terug op dat hij een ochtendmens is en zij niet, hij praat wel erg veel in de ochtend. Dan besluit Petri hem wat feedback te geven, ze vindt namelijk dat hij haar meer vragen moet stellen. Hij zegt dat het niets te maken heeft met dat hij haar niet interessant vindt. Als Petri vervolgens vraagt of het misschien een mannending is zegt hij ja. Dat antwoord vindt ze niet goed, het is te makkelijk om het op zijn mannelijkheid te gooien. Zij noemt het liever een leerpunt voor hem.

Ze is vanuit het verleden gewend dat vriendschap kan uitbloeien tot meer, maar ze denkt niet dat dit met Thomas gaat gebeuren. Op het begin kon ze nog wel om hem lachen, maar dat is steeds meer weg. Er is nu een irritatie die ze voelt. De gesprekken lopen wat stroever dan voorheen. Thomas vindt het goed en leuk lopen. Zij had gehoopt dat na haar feedback hij wat meer zou gaan vragen, maar dat doet hij niet. Zij neemt zich voor om geen vragen te stellen en te kijken hoe het dan loopt. Ze gaan naar een rommelmarkt en hij geeft aan dat hij daar thuis niet zo snel alleen heen zou gaan. Zij vindt dat raar, want iemand moet zich ook alleen kunnen vermaken. Thomas merkt steeds meer dat hij in de irritatiezone zit, m aar hij weet niet zo goed waarom.

Dit gaat even zo door tot Petri aan hem vraagt of hij nog weet dat zij hem iets gevraagd heeft. Hij kan het zich niet meer herinneren en dat vindt zij triest. Hij zegt sorry voor hoe hij is, maar als hij eerlijk is komt dit omdat de liefde er niet is. Zij geeft aan dat dit nooit gaat komen als hij geen vragen stelt. Dat vind ik erg overdreven, maar oke. Ze nemen allebei even tijd voor zichzelf om het te laten bezinken en dan willen ze weer op stap. Na een langere pauze bespreken ze dat het toch beter is als Thomas naar huis gaat. Volgens Thomas gaat Petri niet zo makkelijk de liefde vinden.

Uiteindelijk vindt Petri het wel lekker rustig zonder mannen, al vindt ze het wel jammer dat het niet gelukt is. Van alle mannen had ze met Olaf de beste klik daardoor weet zij wel dat ze voortaan verder moet kijken dan haar neus lang is. Alleen is ze ook tevreden met hoe haar leven nu loopt. Ik denk dat Petri nog steeds vrijgezel is. Ik denk niet dat zij gemakkelijk een man zal vinden. Ik hoop het natuurlijk wel want ik gun iedereen de liefde, maar deze uitslag had ik van te voren ook al zien aankomen.

Bram (30 jaar oud) uit Zweden

Bij Bram zijn Carolien en Anna nog steeds aanwezig. Bram vertrouwd hen de verzorging van de planten toe. Daar maken ze stiekem plannen voor zijn verjaardag. Hij is heel erg in tweestrijd tussen Anna en Carolien. Zoekt hij een vrij type, zoals Anna of juist een zorgzame vrouw, zoals Carolien. Helaas voor hem heeft hij nog geen tijd om een keuze tussen deze 2 te maken. Er komt namelijk nog een vrouw bij hem aan. Daar heeft Bram geen zin in, maar dat vind ik erg stom. Hij heeft toch zelf zoveel vrouwen uitgenodigd. Beetje onaardig ook tegenover Jasmin.

Vervolgens is het erg ongemakkelijk bij Bram. Jasmin vindt hem mooi en vrolijk, maar merkt ook dat ze al snel de andere vrouwen beter kent dan dat ze Bram kent. Anna vindt het jammer dat ze geen tijd alleen krijgt met Bram. Ze besluit hem op date te vragen, maar Jasmin vraagt of hij even met haar wil praten. Ze heeft het geobserveerd en heeft wat analyses over het gedrag van Bram. Hij geeft aan dat hij het lastig heeft met de dames. Hij vindt het ook te druk. Jasmin begrijpt het helemaal en besluit om naar huis te gaan. Ik vind het wel sympathiek van haar, want ze had vast andere verwachtingen toen ze daar aan kwam. 

Op de verjaardag van Bram heerst er niet echt een feeststemming. De vrouwen willen graag weten waar zij aan toe zijn. Ze vinden hem beide leuk en zijn nu best zenuwachtig voor zijn eind oordeel. Als eerste besluit Bram om met Carolien te praten. Hij wil graag weten wat zij voor hem voelt. Beide voelen ze veel voor elkaar, ze zijn graag bij elkaar in de buurt en willen graag aan elkaar zitten. Hij wil wachten met het aan Anna vertellen, maar dat vindt Carolien niet eerlijk. Anna had eigenlijk al een voorgevoel en ze gunt het Carolien heel erg dus ze neemt het goed op. Die avond heerst er dan toch nog een beetje een feeststemming als ook de vriend van Bram weer langs komt. Hij had van iedereen die geschreven had het minst verwacht dat Carolien zou overblijven. Ze verschillen best wel wat, maar dat blijkt dus juist wel goed te werken.

Anna neemt afscheid, ze vindt het vooral jammer om bij Carolien weg te gaan. Ze vindt hun wel een hele goed match, maar ergens vindt ze het ook jammer. Carolien blijft nog een paar dagen en gaat daarna wel weer naar huis. Ze weet nog niet hoe de toekomst verder loopt, want ze moet wel nog het een en ander regelen. Ze zien wel hoe het loopt allemaal. Bram was al heel erg gelukkig, maar met Carolien erbij alleen nog gelukkiger. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat verlopen. Ik denk dat ze wel contact hebben gehouden en verder gegaan zijn met daten. Ik vind ze wel een schattig stel samen en als Carolien echt alles achter zich wil laten om naar Zweden te vertrekken dan zal het best goed komen tussen hen.

Walter (54 jaar oud) uit Frankrijk

Alexandra is een beetje boos, ze heeft 1200 km gereden om Walter te leren kennen. Alleen heeft ze niet het gevoel dat ze hem ook echt leert kennen. Hij zoekt iemand die tantra doet en tantra is speels, maar ze vindt het daar alles behalve speels. Ze geeft bij hem aan dat ze het jongetje in hem mist, die mist hij zelf ook. Hij vindt het wel een teken dat het jongetje zich niet laat zien. Hij geeft haar een knuffelbeest als cadeau, omdat ze zich zo open heeft kunnen stellen. Vervolgens verteld hij dat hij geen gevoelens heeft. Hij vindt het vooral vervelend dat ze zo lang gereden heeft om daar te komen, tenminste dat zegt hij. Het komt niet heel erg gemeend over. Ze besluit om dan maar weg te gaan, de knuffel geeft ze terug.

Corina is erg blij dat Alexandra weg gaat. Alexandra voelt haar opluchting en vindt dat stom. Walter wil een stukje gaan wandelen met Corina, hij vraagt aan Alexandra hoe laat zij weggaat omdat hij afscheid wil nemen. Ze geeft aan dat hij zich geen zorgen om haar moet maken, want dat heeft hij eerder ook niet gedaan. Ze is best wel kwaad, ze gunt Walter en Corina de liefde en dat de vonken er vanaf spatten maar ze verwacht niet dat dit zal gaan gebeuren. Met scheurende banden verlaat ze het terrein. Als ze nog maar net weg is gaan Corina en Walter het huis reinigen om alle kwade gedachtes weg te bannen.

De volgende ochtend heeft Corina slecht geslapen, zelfs na het reinigen van het huis. Walter laat niets merken hoe hij zich voelt en Corina voelt zich daardoor heel dubbel. Ze heeft het gevoel dat haar tijd daar er op zit. Ze vraagt aan hem wat er aan de hand is. Hij mist de fysieke aantrekkingskracht. De hele ervaring heeft hen wel rust gebracht. En ook liefde, maar niet de liefde van hun leven. Walter vindt het fijn hoe het afscheid met Corina verloopt. Dat begrijp ik na die laatste 2 die kwaad weggingen. Voor Walter is de hele ervaring alles geweest wat hij had gehoopt. Het was speels en magisch, maar helaas heeft hij niet de juiste persoon gevonden.

Ik vond het wel een rollercoaster daar bij Walter. Waar ik Corina echt vervelend vond toen ze binnenkwam is ze wel echt veranderd en rustiger geworden. Daardoor vond ik haar juist wel leuk voor Walter. Maar we hebben wel veel verschillende Walters gezien. In de tijd met Claudia en Anne was hij veel levendiger en vrolijker. Ik ben benieuwd of hij wel echt de liefde zal gaan vinden.

Marian (68 jaar oud) uit Portugal

Tom is bezig met het schilderij voor Marian af te maken, maar het blijkt dat de verf geen verf is maar tegellijm. Hij vindt dat Marian dit had moeten zien, zij spreekt tenslotte de taal. Hij denkt ook dat Ed het beste bij Marian past, maar hij ziet tussen hen geen klik zoals hij heeft met Marian. Marian besluit met Tom te gaan praten, ze vindt zijn persoon niet bij haar passen. Bij Tom valt het niet zo goed, hij wil onmiddellijk naar huis. Marian vindt dat stom, ze had het willen afsluiten met een etentje. Hij besluit haar ook het schilderij niet te geven, ik vind het wel een beetje kinderachtig van hem allemaal.

Vervolgens wil ook Olof graag weten waar hij aan toe is. Hij weet niet of de gevoelens bij Marian nog zullen komen voor hem, hij denkt dat ze meer voelt voor Ed. Ze voelt wel liefde voor Olof, maar op een andere manier. Ze hoopt niet dat hij nog hoop heeft, maar wat ik niet snap is waarom ze hem daar heel de tijd laat blijven. Als je al weet dat je geen gevoelens gaat krijgen voor die man laat hem dan naar huis gaan. Hij is wel goed genoeg om te helpen met de klusjes, maar verder komen er geen gevoelens. Olof heeft er goed over nagedacht en daardoor slecht geslapen. Hij heeft besloten om naar huis te gaan. Marian schrikt daar van, maar ze vindt het ook wel fijn. Nu hoeft ze zelf niet het gesprek met hem aan te gaan. En nu heeft ze wat tijd alleen met Ed.

Samen met Ed gaan ze langs bij haar bouwproject. Daar zijn ook wat vrienden van haar aanwezig en deze hadden al het vermoeden dat Ed zou overblijven. Marian is benieuwd naar hoe Ed woont en leeft, ze wil na het avontuur graag bij hem langs om dit te zien. Ed kan niet heel lang meer blijven, want Marian moet aan het werk. Hij zou wel langer willen blijven, maar ze hebben wel afgesproken om elkaar beter te gaan leren kennen. Als Ed weg is vindt Marian het wel onwennig zonder de mannen, maar de zaken gaan goed want de B&B zit vol.

Ik zie echt geen aantrekking tussen Ed en Marian. Ik denk niet dat dit echt stand zal houden. Ik verwacht dat Marian misschien nog 1 keer naar Ed toe gaat maar dat het daarna vriendschappelijk blijft. Ze heeft het ook druk genoeg met haar B&B en makelaarszaak. Ik zag met al haar mannen niet echt een aantrekking. Olof vond ik het leukste, maar meer als een goede vriend voor haar. Vooral met Tom zag ik helemaal gaan match en ik snap ook niet zo goed waarom ze hem gekozen heeft.

Leendert (68 jaar oud) uit Belgie

Leendert is eindelijk weer blij, want Thalia heeft eindelijk op zijn berichtje gereageerd. Ze geeft aan dat ze hem mist. Toch gaat nog niet al zijn aandacht weer naar Thalia, want Francisca is onderweg naar zijn B&B. De laatste dame die bij hem gaat verblijven. Ze is een gezellige prater, zo gezellig dat hij zelf er helemaal niet tussen komt. Zij vindt vervolgens al snel dat hij niet genoeg vragen stelt en dan al helemaal geen diepgaande vragen. Beetje makkelijk gezegd als je net binnen bent en nog geen minuut stil bent geweest. Hoe moet hij dan vragen stellen?

Ze woont nog samen met haar ex man dus ze zou snel bij Leendert kunnen komen wonen als het klikt. Leendert heeft heel de tijd gezegd dat hij graag zou willen dat de vrouw bij hem komt wonen, maar dit vindt hij dan weer te snel gaan. Het is echt nooit goed bij die man. Francisca voelt alleen al snel aan dat zij niet degene is die Leendert wil. Ze heeft het gevoel dat ze de koffer van een andere vrouw aan het uitpakken is. Mooi metafoor en waarschijnlijk wel de waarheid. Leendert voelt ook geen chemie dus het is een gezamenlijk besluit dat zij weggaat. Ze is onderhand net het erf af of Leendert pakt al de telefoon om Thalia te bellen. Hij vraagt of ze langs wil komen.

Niet zo heel veel later staat Thalia weer voor de deur. Ze had hem heel erg gemist en het voelt gelijk als vanouds tussen hen. Hij is een beetje verliefd op haar en die avond hebben ze een romantische avond in de jacuzzi. Beide denken ze dat er nog wel iets moois kan gaan ontstaan in de komende dagen. De andere dames hadden wel een betere kans toen zij weg was, maar eigenlijk had ook niemand echt een kans. Hij ging toch iedereen met haar vergelijken.

De ochtend na de jacuzzi date worden ze niet samen wakker. Ze hebben apart geslapen, maar dit keer voelt hij het niet als een afwijzing. Ik vind het bijzonder want de vorige keer was het een heel gedoe dat zij niet bij hem wou slapen en nu is het ineens prima. Ze voelen allebei iets voor elkaar en willen het samen gaan uitzoeken. Zij moet nog wel naar huis, want ze heeft verplichtingen daar met de cursussen die ze geeft. Ze kan alleen heel gemakkelijk deze cursussen voortaan vanuit België gaan geven. Bij hen ben ik ook erg benieuwd hoe het verder gaat verlopen. Ik verwacht dat zij niet meer samen zijn. Ik denk dat Leendert veel te veel ideeën heeft hoe hij het allemaal wil en dat uiteindelijk niet gaat werken.

Joy (25 jaar oud) uit Spanje

Joy is nog steeds helemaal happy in love met Dani. Hij heeft zich voor het laatst 10 jaar geleden zo verliefd gevoeld en besluit uit te pakken voor een date met Dani. Hij wil alle tijd die ze nog hebben goed gaan besteden. Ze beginnen met een motortocht naar het meer, waar ze een stukje samen gaan kanoën. Vervolgens gaan ze naar de camper waar ze romantisch samen gaan dineren om de nacht in de camper door te brengen. Dani is het niet gewend dat een man zo lief is, maar ze vindt het wel heel erg leuk.

De volgende ochtend na het wakker worden in de camper gaan ze weer terug naar de B&B, want de moeder van Joy komt langs en ze hebben die avond een feestje. Dan zien we ook Elise weer even terug die het nog steeds erg leuk heeft met die vriend van Joy. Het samenwonen bevalt ze nog steeds goed en ze leren elkaar steeds beter kennen. Elise is heel erg blij met hoe het loopt en ook Dani krijgt steeds meer gevoelens voor Joy. Ze ontmoet zijn vrienden en zijn moeder. Zijn moeder vindt het een goede match. Dani is wel iemand die Joy aan kan en Joy geeft aan dat hij niet boos kan zijn als Dani in de buurt is.

Het afscheid komt er alleen wel snel aan. Het avontuur zit er op en Dani moet naar Nederland om weer aan het werk te gaan. Joy had het liefste met Dani op vakantie gegaan om elkaar nog beter te leren kennen, maar dat komt allemaal snel genoeg. Ze spreken wel af dat ze officieel een stel zijn. Joy vindt het ook wel goed dat ze even uit elkaar gaan en het allemaal kunnen laten bezinken. Ik vind nog steeds dat Joy de rest niet echt een kans heeft gegeven. Dani was altijd al zijn nummer 1. Waardoor ik het echt minder leuk vond om het avontuur van Joy te volgen. Ik vind eigenlijk dat hier beter op moet worden gelet. Er zijn nu 3 mensen die helemaal niet in het seizoen te volgen waren, terwijl zij zich misschien wel helemaal op het avontuur zouden storten. Hij had gelijk al een favoriet en stond verder eigenlijk nergens meer voor open.

Ook vond ik het een rare situatie boven op zijn Mount Joy. Hij besteedde helemaal geen tijd aan de meiden. Er waren de hele tijd vrienden van hem over de vloer, zodat hij nooit alleen met de dames hoefde te zijn. Ik vind dat echt raar als je meedoet aan zo’n programma. Wel ben ik benieuwd hoe het op de reünie verder gaat. Eigenlijk vermoed ik wel dat hij nog steeds samen is met Dani. Maar eigenlijk ben ik meer benieuwd hoe het is verlopen met Elise en die vriend van Joy.  

Debbie (62 jaar oud) uit Spanje

Bij Debbie is eindelijk de dag van de bruiloft aangebroken dus het is erg druk in de B&B. Debbie heeft geen tijd om iets met de mannen te doen, maar ze heeft wel klusjes voor de mannen. Uiteraard pakt Paul de klusjes op zonder te zeuren, maar Harry vindt er iets van. Later gaan de mannen samen naar een stadje, omdat Debbie te druk is. Paul voelt Debbie steeds verder wegglippen. Eerder had hij dit nog niet, want gisteravond had zij hem nog wel liever berichtjes gestuurd. Hij weet niet of het komt door de drukte van de bruiloft of dat het door zijn concurrent Harry komt. Als de mannen weer terug zijn staat Debbie vanaf boven naar de huwelijksvoltrekking te kijken. Paul gaat dicht naast haar staan en geeft haar een kus op haar wang. Harry gaat vervolgens ook naast Debbie staan, maar wel iets meer op afstand. Ze vraagt intussen of Harry morgen met haar op date wil. Harry heeft nog geen gevoelens, maar hij merkt wel dat er interesse is.

Debbie noemt Paul haar steun en toeverlaat, hij helpt Debbie met de drukte in de B&B. Harry helpt helemaal niet en dat vindt Debbie wel raar. Harry heeft zelf ook ooit een onderneming gehad. Ze voelt ook weinig connectie, maar ze vindt het wel een pluspunt dat Harry haar wil helpen met het project dat nog openstaat. Een soort ruïne waar ze iets mee zou moeten. Hij probeert er een ontwerp van te maken en een plan om het aan te pakken. Ze gaan samen op date, maar dat is niet omdat ze het wil maar omdat ze het gevoel heeft dat ze het moet uitzoeken met hem. Als date gaan ze naar het piemelbos, heel bijzonder. Harry vindt het wel typisch dat ze daarheen gaan. Ondertussen is Debbie wel eerlijk tegen hem, ze vertelt dat ze op hem gewacht heeft. Voor Paul is het ondertussen onwennig in de B&B, hij heeft wel nog steeds vertrouwen en hoopt ergens dat Debbie Harry al naar het vliegveld aan het brengen is. Bij terugkeer in de B&B stort Debbie zich weer op het werk.

De volgende ochtend gaat Paul de honden uitlaten. Hij heeft warme gevoelens gekregen voor Debbie en voor de omgeving. Debbie weet niet zo goed wat ze met Harry moet doen, hij is de vorige avond naar bed gegaan zonder gedag te zeggen en dat vindt ze niet leuk. Harry heeft ook het gevoel dat het op niets gaat lopen en hij vertelt tegen Paul dat hij naar huis gaat. Je ziet Paul heel casual reageren, maar zijn glimlach wordt toch steeds groter. Harry vond de date leuk, maar er zijn geen gevoelens. Hij wil zijn goede baan ook niet opzeggen om naar Spanje te komen. Voor echte liefde zou hij dat doen, maar dat is dit niet. Debbie voelt ook geen klik en eigenlijk wist ze bij zijn aankomst al dat hij snel weer zou vertrekken. Ze kijkt er naar uit om de laatste dagen alleen met Paul door te brengen. Ze wil kijken hoe het nou zit tussen hen, ze is gek op hem maar het moet nog meer groeien. Bij Paul hoeft dat helemaal niet meer, hij vindt alles aan haar leuk en is helemaal verliefd. Hij weet alleen dat hij een move moet gaan maken.

Die avond kwamen er vrienden van Debbie over de vloer en hebben ze een aantal gin tonics gedronken. En dat heeft ervoor gezorgd dat Paul en Debbie flink gingen zoenen. Dat heeft het effect gehad dat Debbie graag wilde bereiken. Ze is iets voor Paul gaan voelen. Paul vindt wel dat hij nog steeds aan zet is, want Debbie nam een beetje het voortouw met het zoenen. Paul gaat een etentje voor haar voorbereiden en ondertussen belt Debbie met haar moeder. Ze geeft aan dat ze hem leuk vindt, maar geen echte fysieke aantrekking heeft. Haar moeder vraagt of ze hem dan niet liever als goede vriend zou houden, maar dat wil Debbie niet er is wel echt meer dan vriendschap. Tijdens het voorbereiden merkt Debbie dat ze het spannend vindt. Ze is heel erg bezig met wat ze aan zou moeten en dat zou ze niet hebben als het haar niets deed. Tijdens het eten vraagt Paul haar verkering en dit accepteert ze. Het voelt heel erg alsof Paul al 100 jaar aan haar zijde is. Paul had nooit gerekend op zo’n mooie uitkomst.

Wat een mooie uitkomst voor Debbie en Paul. Toch wel mijn 2 favoriete van dit seizoen. Ik hoopte zo erg dat ze zich zou openstellen voor Paul en hem toch leuker zou gaan vinden. Waar ze hem eerst een beetje saai vond vindt ze hem nu toch wel echt heel leuk. Debbie heeft zich wel echt opengesteld voor dit avontuur. En ook al heeft ze misschien niet iedereen evenveel kansen gegeven, sommige wist ze gelijk al dat het niets zou worden.  Ik hoop heel erg dat ze nu nog steeds samen zijn. Ik heb er wel een goed gevoel over en ga er eigenlijk wel vanuit.

Martijn (47 jaar oud) uit Thailand

Eigenlijk heeft Martijn de moed een beetje opgegeven na Tamara. Hij heeft eigenlijk nergens meer zin in, maar toch ook wel weer in nieuwe energie. Dat komt goed uit, want Simone is onderweg naar zijn B&B. ik betwijfel op het eerste gezicht of Simone zijn type is, ze heeft wat tattoos wat eerder een probleem was. Ze is het wel gewend om in de horeca te werken en ze lijkt een leuke spontane vrouw. De eerste ontmoeting is ook totaal niet ongemakkelijk en het lijkt wel te klikken. Martijn wil deze keer wel de rust bewaren. De eerste dag verloopt verder gemoedelijk het is voor beide makkelijk om met elkaar te praten.

Simone komt ook nog precies op tijd om het feestje voor Martijn zijn verjaardag mee te maken. Ze helpt met de voorbereidingen en vindt het heel leuk om het mee te maken. Al heeft ze ook wel behoefte aan 1 op 1 tijd. En dan tegen alle verwachtingen in ontvangt Martijn een cadeau van Tamara. Daarin geeft ze aan dat ze het jammer vindt hoe het is gelopen. Ik had echt nooit verwacht dat ze een cadeau zou sturen. Ik vind dat wel knap van haar en ergens ook wel mooi. Martijn vindt het ook heel lief en stuurt haar een berichtje of ze een keer kunnen praten om het goed af te sluiten. Met Simone gaat hij ondertussen naar een dierenpark. Simone geeft aan dat ze altijd aan het werk zou willen blijven ook als ze straks eventueel in Thaliand zou wonen. Martijn vindt het gesprek te snel gaan, het benauwd hem nog niet maar het gaat wel te snel. Hij komt ook tot de conclusie dat hij wel op Simone zou afstappen in de kroeg, maar zijn hoofd er nu niet naar staat. Het is te druk in de zaak en zijn hoofd zit te vol.

Ik had dit wel aan zien komen. Martijn is gewoon nog niet toe aan een relatie, maar dat je zegt dat je hoofd er niet naar staat terwijl er 5 vrouwen voor jou uit Nederland zijn gekomen vind ik wel gek. Eigenlijk zouden de B&B eigenaren wat meer gescreend moeten worden om te kijken of ze wel echt interesse hebben in de liefde en zich willen openstellen. Simone geeft aan dat Martijn echt de eerste stap moet zetten, zij gaat dat nooit doen. Als zij het gesprek met hem wil aangaan over hoe hij het vindt met haar veranderd hij het gesprek en praat hij over taart. In de avond gaat hij dan eindelijk het gesprek met haar aan. Hij geeft aan dat hij er geen behoefte aan heeft en te druk is. Zij voelde dit al aankomen, daardoor wou ze het gesprek eerder die dag ook al aangaan. Ze is wel blij dat het er eindelijk uit is en ze met een goed gevoel afscheid van elkaar kunnen nemen.

En dan is Martijn weer op precies hetzelfde punt als 7 weken geleden, namelijk nog steeds alleen. Hij denkt dat hij even alleen moet zijn en zich moet focussen op tijd voor zichzelf maken. Als je al geen tijd hebt voor jezelf dan heb je al helemaal geen tijd om te daten. Ik vind het alleen wel erg slecht dat je daar tijdens dit programma achter moet komen. Je geeft je op omdat je een liefdesrelatie wil, maar vervolgens stel je je voor niemand open. Geen van die vrouwen hebben gezien waar hij woont, dat vind ik al erg vreemd. En dan de situatie dat hij Silvana al na 1 nacht wegstuurde en Tamara zelfs zonder afscheid liet vertrekken. Ik voorspelde al langer dat Martijn alleen zou eindigen. Ik ben benieuwd wat we in de reünie van hem te zien krijgen. Ik hoop natuurlijk dat hij tijd voor zichzelf heeft genomen, heeft nagedacht en toch iemand heeft kunnen toelaten. Maar dat betwijfel ik.

Ik vond het weer een heel leuk seizoen van B&B Vol Liefde. Ik vind het wel erg jammer dat het alweer is afgelopen. Wel ben ik nog erg benieuwd hoe het gaat aflopen met iedereen die de liefde gevonden heeft. Het lijkt best een goede oogst te zijn nu met Bram, Debbie, Joy en Leendert die de liefde gevonden lijken te hebben. Ook Marian wil het nog gaan uitzoeken met Ed, dus misschien zelfs 5 die de liefde gevonden hebben. Best een goed aantal. Het is natuurlijk nog even afwachten hoeveel daarvan nu ook nog gelukkig zijn. Ik hoop iedereen en ook dat de andere zich gaan openstellen en toch de liefde gaan vinden. Ik kan nu al niet wachten op het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde.

De reünie-aflevering van B&B Vol Liefde is vanavond, 27 augustus, om 20:00 uur te zien op RTL4. Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!