Sil Selmhorst keert terug in GTST

Sil Selmhorst keert terug in GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Niemand minder dan Sil Selmhorst keert terug in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Dit nieuws maakte Albert Verlinde woensdagavond bekend in RTL Boulevard. Het is lang geleden dat Sil te zien is geweest in de soap van RTL 4. Het personage was ruim vijf jaar geleden voor het laatst te zien in Meerdijk.

Sil is de zoon van Laura (Jette van der Meij) en Robert (Wilbert Gieske). Hij verliet Meerdijk in verband met een moord. Laura stond op het punt om te trouwen met Rutger (Edwin Rutten). Maar deze Rutger bleek een grote oplichter. Niet alleen Laura werd opgelicht, ook andere inwoners van Meerdijk hadden last van de zaken van Rutger. 

Laura's zoon Sil kon het niet aanzien hoe zijn moeder verdriet had. Hij besloot zelf om Rutger aan te pakken. In een moment van woede sloeg hij hard toe. Rutger kreeg een klap op zijn hoofd en overleed in zijn huis. De dagen en weken erna werd er druk naar de dader gezocht. Iedereen leek een motief en werd al snel verdacht.

Grootste verdachte werd toen Lorena (Gigi Ravelli). Zij verloor een oorbel in het huis van Rutger. Zij besloot te vluchten voor de politie. Maar niet lang daarna werd bekend dat Sil de moordenaar was. Hij werd veroordeeld voor de moord op Rutger en verliet Meerdijk. Zijn moeder Laura bleef emotioneel achter.

Nu komt Sil vrij en keert terug naar Meerdijk. Wel zal er een andere acteur de rol van Sil op zich nemen. Niemand minder dan Soy Kroon. Deze jonge acteur is ook te zien geweest in de film Oorlogswinter. Wanneer Soy te zien zal zijn als Sil is nog niet bekend gemaakt.

Sil heeft in het verleden een relatie gehad met Rikki (Robin Martens). Hoe zal zij reageren op de terugkomst van Sil? Nadat Sil werd opgepakt werd de relatie tussen Sil en Rikki verbroken. Niet veel daarna viel Rikki voor Sjoerd (Guido Spek).

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.