OneRepublic komt binnenkort met nieuw album

OneRepublic komt binnenkort met nieuw album

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Amerikaanse band OneRepublic komt binnenkort met een nieuw album. Volgens leadzanger Ryan Tedder moet dit het beste album ooit gaan worden. Het laatste album, Native, komt alweer uit 2013. Op dit album staat onder andere de hit Counting Stars. De videoclip is inmiddels al door 1.223.714.323 mensen bekeken. In Nederland is dit dan ook een grote hit geworden.

De opvolger, Love Runs Out, deed het ook erg goed. Dit nummer werd ook goed ontvangen in Nederland. Op YouTube is de bijbehorende videoclip al door zeker 80.000.000 mensen bekeken. Dit nummer zou eerst niet op dit album komen, maar werd er toch opgezet. Een andere single werd het gevoelige I Lived. Dit werd ook als single uitgebracht. 

Maar een opvallend goed nummer werd in Nederland niet uitgebracht. Het nummer Something I Need verscheen op 7 oktober 2013 op YouTube. Ook deze videoclip is inmiddels al goed bekeken door de fans van OneRepublic. Naast deze vier singles staat ook het nummer If I Lose Myself op het album Native.

Naast eigen muziek schrijven en maken, schrijft Ryan ook veel nummers voor andere artiesten. Zo werkte de zanger al samen met zangeres Taylor Swift. Voor haar laatste album, 1989, schreef Ryan mee aan het nummer Welcome To New York.

Niet alleen Taylor Swift heeft samengewerkt met Ryan. Ook andere artiesten zoals Beyoncé,, One Direction en Ariana Grande. Zij konden allemaal rekenen op de muzikale hulp van Ryan. Maar ook X-Factor winnares Leona Lewis heeft hulp van de zanger gehad. Voor Leona Lewis schreef Ryan haar allereerste grote hit Bleeding Love. Dit werd een wereldwijde hit en dé doorbraak voor Leona.

Maar nu is het weer tijd voor eigen werk. Het nieuws van het nieuwe album heeft de band bekend gemaakt via een handgeschreven brief. Wanneer de opvolger van Native gaat verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. In de brief laat Ryan weten dat er binnenkort meer nieuws te vinden is op de website van OneRepublic.

In de zomer van 2015 verscheen er een speciale Summer Songs over OneRepublic. Lees deze editie hier nogmaals terug.