Duncan Laurence blijft op nummer één staan

Duncan Laurence blijft op nummer één staan

Geschreven door Sebastiaan Boers

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence staat ook deze week bovenaan in de Single top 100. Dat blijkt uit de Dutch Charts van deze week. Vorige week kwam Duncan op nummer één te staan, mede dankzij zijn overwinning in Tel Aviv. In de finale van het Eurovisie Songfestival wist de Nederlandse zanger, mey zijn single Arcade, de meeste punten te scoren.

Een week geleden kwamen er ook andere Songfestivalnummers in de hitlijst binnen. Daarvan zijn er veel alweer verdwenen. Alleen Mahmood wist twee plekken winst te behalen. Deze week komt de zanger, die voor Italië meedeed, uit op plek zestien. Vijftig plekken verlies is voor John Lundvik (Zweden). Zijn nummer, Too Late For Love, zakte van plek vijftig naar plek honderd.

Luca Hänni, die voor Zwitserland meedeed, verloor ook een aantal plekken. Zijn single, She Got Me, zakte van plek 48 naar plek 92. Op plek 66 komt 5 Seconds of Summer nieuw de hitlijst binnen. Hun nieuwe single heeft als titel ‘Easier’ en is geschreven door Ryan Tedder, de leadzanger van OneRepublic.

Op plek vijf komt rapper Lil’ Kleine nieuw binnen met de single Rook. Plek vier is er deze week voor Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle. Daar staan zij allemaal met de single, Hoe Het Danst. Ed Sheeran en Justin Bieber hebben samen een single uitgebracht. Het nummer zakt deze week één plek naar nummer drie. De samenwerking heeft als titel I Don’t Care gekregen. Op plek twee, achter Duncan, staat Lil Nas X met de single Old Town Road.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die iedere week door Dutch Charts wordt gepubliceerd.

Foto: Eurovision