Muziek blog: aanraders voor in de Nederlandse hitlijsten

Muziek blog: aanraders voor in de Nederlandse hitlijsten

Geschreven door Sebastiaan Boers

Een dag zonder muziek is er één te weinig. Muziek hoort bij het dagelijks leven. Daarom brengt de recensent van Showbizznetwork een aantal nummers onder de aandacht die zeker in de Nederlandse hitlijsten terecht zullen gaan komen.

De muziektips komen van artiesten die al vaker in de hitlijsten gestaan hebben met meerdere succesvolle nummers.  De artiesten die kans maken om in de Nederlandse hitlijst te verschijnen zijn; Taylor Swift, Carly Rae Jepsen, Olly Murs, OneRepublic, Kelly Clarkson en Alicia Keys.

Naast deze artiesten zijn er natuurlijk nog veel meer kanshebbers. In deze eerste muziek blog wordt een selectie gemaakt van deze artiesten en hun nieuwe single. Deze muziek aanraders zullen op de voet gevolgd worden en beschreven worden in het muziek nieuws op onze website.

Taylor Swift

Deze zangeres heeft sinds 2014 een nieuw album uit, 1989. De eerste single van dat album, Shake It Off, werd meteen goed ontvangen. In Nederland wist de zangeres een top 10 notering hiermee te pakken. Op haar album staan allerlei nummers met invloeden uit de jaren 80. Ook de tweede single van het album 1989, Blank Space, werd een hit. Dit nummer deed het zelfs iets beter dan Shake It Off.

Nu is daar dan eindelijk de derde single, Style. In dit nummer zijn de invloeden uit de jaren 8o goed te horen. Dit nummer wordt langzaam maar zeker vaker gedraaid en zal ongetwijfeld een nieuwe hit opleveren voor de Amerikaanse zangeres. De bijbehorende videocip van Style staat nu bijna een maand online. In die paar weken is deze clip al ruim 53.000.268 keer bekeken. Dit gaat zeker een nieuwe hit opleveren voor Taylor Swift.

Carly Rae Jepsen

In 2015 maakt de Canadese zangeres eindelijk een comeback. Het is lang stil geweest rond deze zangeres. In 2012 brak ze definitief door met het nummer Call Me Maybe. Dit is haar grootste hit tot nu toe in Nederland. Maar liefst 39 weken wist dit nummer in de hitlijsten te staan. De twee singles die daarop volgden, This Kiss en Tonight I'm Getting Over You wisten dit succes niet te evenaren. Met de band Owl City bracht Carly de single Good Time uit. Dit nummer wist op het hoogtepunt op nummer 15 te eindigen.

Nu is de zangeres terug met het nummer I Really Like You. Daarmee probeert ze haar enorme hit in 2012 te overtreffen. Dit nummer is zeker een grote kanshebber om in de Nederlandse hitlijsten terecht te komen. De officiële videoclip is inmiddels ook verschenen. Op 7 maart 2015 werd de videoclip van dit nummer online gezet en is in twee dagen al 4.371.862 keer bekeken. In deze clip krijgt de zangeres hulp van acteur Tom Hanks en zanger Justin Bieber. Dit kan wel weer eens een enorme hit worden voor Carly Rae Jepsen.

Olly Murs

Deze vrolijke zanger is in zijn thuisland Groot Brittannië inmiddels een begrip. In Nederland heeft de zanger diverse singles uitgebracht. Zijn single Wrapped Up met Travie McCoy wist op het hoogtepunt op nummer 22 te eindigen. Deze single is van zijn nieuwste album Never Been Better. De opvolger is inmiddels ook al bekend gemaakt. Dat is opnieuw een duet geworden met zangers Demi Lovato. Deze zangeres is bekend van de grote hit Let It Go uit de Disney film Frozen.

De nieuwe single wordt in Nederland al vaak op de radio gedraaid. Het duet tussen Olly en Demi heet Up. De bijbehorende videoclip staat sinds 11 december 2014 online. In de eerste drie maanden daarop is deze clip al 20.934.315 keer bekeken. Dit nummer zou zomaar eens in de Nederlandse hitlijsten kunnen verschijnen. Wie weet wordt dit een nieuwe hit voor deze vrolijke zanger, Olly Murs.

OneRepublic

Deze Amerikaanse band heeft in 2013 een enorme hit gescoord met het nummer Counting Stars. Dit nummer wist in Nederland een top 10 notering te halen. Daarna was het een tijdje stil totdat dat ineens Love Runs Out kwam. Dit nummer werd niet zo'n grote hit als Counting Stars, maar werd wel goed ontvangen op de radio. Voordat Love Runs Out uit kwam was er een videoclip bij het nummer Something I Need. Dit werd (helaas) geen officiële single in Nederland, maar wie weet wordt dit de vierde single.

Nu is het tijd voor een nieuwe single. De derde single van het album Native is I Lived geworden. De bijbehorende videoclip van dit nummer is op 25 september 2014 online gezet en is in die tijd al 14.646.443 keer bekeken. Ook op de radio wordt dit nummer steeds vaker gedraaid. Wie weet wordt dit de volgende hit voor OneRepublic.

Kelly Clarkson

De Amerikaanse zangers, Kelly Clarkson, een winnares van de Amerikaanse versie van Idols, is ook in Nederland inmiddels een begrip. Met het nummer Because Of You stond de zangeres op de eerste plaats in de hitlijst. Daarna wist ze nog twee keer een top 10 notering te scoren. Met de singles My Life Would Suck Without You en Since You Been Gone heeft de zangers zichzelf in Nederland op de kaart gezet.

Nu in 2015 is de zangeres terug met het nummer Heartbeat Song. Dit uptempo nummer staat op dit moment op nummer 80 in de Nederlandse hitlijst. De videoclip van dit nummer werd op 5 februari 2015 online gezet en is inmiddels al 7.069.707 keer bekeken. Op de radio wordt dit nummer ook steeds vaker gedraaid. Wie weet wordt dit een nieuwe hit voor Kelly Clarkson.

Alicia Keys

Opnieuw een Amerikaanse zangeres die niet weg te denken is uit de Nederlandse hitlijsten. In 2000 brak deze zangeres in Nederland door met het nummer Fallin'. Daarmee wist ze meteen een nummer één hit te scoren. Zeven jaar later kwam het nummer No One en werd ook een grote hit. Twee jaar later, in 2009 kwam het duet Empire Mind of State uit. Dit duet was samen met rapper Jay-Z en werd ook een top 10 hit. Drie jaar geleden alweer scoorde Alicia opnieuw een hit met het nummer Girl On Fire. Dit was opnieuw een duet met Nicki Minaj.

Nu komt haar nieuwste single, We Are Here, officieel uit. In dit nummer reageert de zangeres op al het nieuws van de afgelopen tijd. De videoclip van dit nummer kwam op 15 september 2014 al online te staan. Inmiddels is deze clip 4.465.127 keer bekeken. Ook dit nummer wordt regelmatig op de radio gedraaid en kan wellicht de volgende hit opleveren voor Alicia Keys.

Hieronder nog een keer in het kort de artiest en het nieuwe nummer:

Taylor Swift : Style
Carly Rae Jepsen : I Really Like You
Olly Murs & Demi Lovato : Up
OneRepublic: I Lived
Kelly Clarkson : Heartbeat Song
Alicia Keys : We Are Here