Lodewijk Hoekstra stopt met Eigen Huis & Tuin

Lodewijk Hoekstra stopt met Eigen Huis & Tuin

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Lodewijk Hoekstra stopt na 12 jaar met het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. Lodewijk stopt met het programma, omdat zijn visie en de ideeën over de invulling van Eigen Huis & Tuin niet hetzelfde is als RTL. De tuinman uitte de afgelopen tijd veel kritiek op de invulling van het programma.

Het was voor Hoekstra een moeilijke beslissing om met het populaire RTL4-programma te stoppen. “Ik ben erg tevreden met de mogelijkheden en kansen die het programma en RTL mij de afgelopen jaren hebben geboden. Het is daarom van beide kanten een moeilijke beslissing geweest”, zegt hij.

Hoekstra blijft achter de schermen wel betrokken bij het programma. “De wil was er bij mij en RTL absoluut om te kijken of we op de een of andere manier mijn visie konden vertalen naar Eigen Huis & Tuin. Ik blijf aan de zijlijn betrokken bij het programma”, aldus de populaire tuinman van RTL4.

“Ik heb een fantastische tijd gehad bij Eigen Huis & Tuin en ik ga het zeker missen, maar het is tijd nieuwe kansen aan te grijpen en mijn hart te volgen”, vervolgt hij. De televisiezender bedankt Lodewijk in een persbericht voor zijn ‘tomeloze inzet, kennis, energie en fijne samenwerking’.

Eigen Huis & Tuin kreeg vorig jaar, na het vertrek van presentatrice Quinty Trustfull, een nieuwe opzet. De presentatie kwam in handen van Froukje de Both en Evelyn Struik en Lodewijk kreeg hulp van Boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw. Lodewijk zei eerder al niet blij te zijn met de nieuwe opzet.

Bekijk Eigen Huis & Tuin op TVblik.nl/eigen-huis-en-tuin