Oude & vertrouwde gezichten in bijzondere jubileum uitzending ‘Eigen Huis & Tuin’

Oude & vertrouwde gezichten in bijzondere jubileum uitzending ‘Eigen Huis & Tuin’

Geschreven door Pieter Jongsma

Het bekendste klusprogramma van Nederland, ‘Eigen Huis & Tuin’, viert op zaterdag 28 september haar 20-jarige jubileum.

Samen met alle anderen presentatoren, tuin- en klusmannen die ooit te zien waren in het programma, gaan Quinty, Lodewijk en Thomas speciaal voor de reünie terug naar de plek waar het allemaal is begonnen: dé boerderij. Tijdens een feestelijk diner, waar meesterchef Ron Blaauw de barbecue aansteekt, halen ze herinneringen op aan vroeger en komen de leukste fragmenten en bloopers van de afgelopen 20 jaar voorbij.

Nico Zwinkels die altijd op z’n fietsje de dijk afkwam op de klanken van het bijzondere deuntje, wie kent het niet? En Rob Verlinden die zich de eerste aflevering nog herinnert als de dag van gister. Het bakkie koffie, de gezelligheid, de bekende gesprekjes en hoe je vroeger altijd alles ‘tamponeerde’. Maar natuurlijk wordt er ook geklust. In de boerderij zijn de buitendeuren namelijk nodig aan vervanging toe. Die worden grondig onder handen genomen door Thomas Verhoef, die nooit had gedacht dat hij het zo leuk zou vinden. Hij werd tien jaar geleden letterlijk van de steiger geplukt. Lodewijk Hoekstra stort zich op de voortuin van de boerderij en maakt er een echte boerentuin van. Manuëla Kemp, presentatrice van het eerste uur, geeft toe dat ze nooit had verwacht dat ‘Eigen Huis & Tuin’ zo lang zou lopen en zo succesvol zou zijn. En Myrna Goossen is trots dat ook zij ooit onderdeel uitmaakte van het ‘Eigen Huis & Tuin’-team.

Kortom, een feestelijke en bijzondere uitzending waarin oude en vertrouwde gezichten samen het glas heffen op 20 jaar ‘Eigen Huis & Tuin’.