Wilfried de Jong stopt met Zomergasten

Wilfried de Jong stopt met Zomergasten

Geschreven door Daniël Schalk

Wilfried de Jong stopt na drie jaar met het presenteren van het VPRO-programma Zomergasten, dat zegt hij vrijdagavond in het radioprogramma Rijnmond Staat Stil op Radio Rijnmond. De presentator stopt met het avondvullende VPRO-programma om andere programma’s te gaan maken.

“Ik heb Zomergasten met erg veel plezier gedaan. Maar het is een dienstbaar programma. Je bent eigenlijk te gast bij de gast. Ik ben 58 jaar, ik kan ook morgen omvallen. Ik wil de komende jaren echt dingen maken, van A tot Z. Dingen die helemaal uit mijzelf komen”, aldus de televisiemaker.

Het is nog niet bekend wie De Jong opvolgt als presentator van Zomergasten. In het programma, dat elk jaar in de zomer rond augustus live wordt uitgezonden, mag iedere uitzending een bekende Nederlander of Vlaming zijn of haar televisieavond samenstellen met eigen gekozen fragmenten.

Het programma begon in 1988 en werd bedacht door Krijn ter Braak. Zomergasten heeft veel presentatoren gehad, waaronder Freek de Jonge, Hanneke Groenteman, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman. Paul de Leeuw heeft in 2007 een speciale jubileumaflevering gepresenteerd.

Bekijk Zomergasten op TVblik.nl/zomergasten