VARA herhaalt documentaire over Douwe Bob

VARA herhaalt documentaire over Douwe Bob

Geschreven door Daniël Schalk

De VARA herhaalt vanavond de documentaire Whatever Forever: Douwe Bob in verband met de finaleplek van Douwe Bob op het Eurovisie Songfestival in Stockholm. De singer-songwriter wist dinsdagavond in de halve finale een plek in de finale van komende zaterdag te bemachtigen.

De documentaire Whatever Forever: Douwe Bob van Rolf Hartogensis, Linda Hakeboom en Lex Uiting gaat over een jongen met een aparte kijk op het leven. De Amsterdamse singer-songwriter Douwe Bob is pas 20 jaar oud en een van de grootste muzikale talenten van Nederland.

Douwe Bob is de zoon van Simon Posthuma, ooit een extravagante man binnen de hippiebeweging die als oprichter van de designersduo The Fool wereldwijd bekend werd met zijn psychedelische ontwerpen van platenhoezen. Hij wil graag aan de verwachtingen van zijn vader voldoen.

De singer-songwriter volgt zijn voorbeeld, niet alleen als kunstenaar, maar ook in een leven vol drank, seks en drugs. Zijn moeder, die ook mee is naar Stockholm om haar zoon te steunen, voelt zich hier nog weleens schuldig over, omdat zij Douwe Bob graag een gewone jeugd wilde geven.

In de documentaire is Douwe Bob de zelfverzekerde kunstenaar aan het begin van zijn muzikale carrière. De zanger ziet zichzelf het groots en meeslepend maar tevens destructieve leven van zijn vader volgen. De documentaire Whatever Forever: Douwe Bob komt uit najaar van 2013.

Whatever Forever: Douwe Bob is vanavond om 22:30 uur te zien op NPO 3.

Bekijk Whatever Forever: Douwe Bob op TVblik.nl