Slow Down klimt 61 plekken in single top 100

Slow Down klimt 61 plekken in single top 100

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het Songfestival avontuur van Douwe Bob is nu al een succes te noemen. Dinsdag stond de zanger in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Deze halve finale wist Douwe moeiteloos door te komen. Hij plaatste zich voor de finale van zaterdagavond (vanavond). Hij mag als derde opnieuw zijn nummer Slow Down laten horen. In de single top 100 zakte het Songfestival nummer van Douwe al weken achter elkaar.

Vorige week stond Slow Down nog op plek 95. Even leek het erop alsof Slow Down langzaam maar zeker uit de lijst zou verdwijnen. Maar door het succes in de eerste halve finale weet Slow Down behoorlijk goed te stijgen. In een week tijd stijgt het nummer maar liefst 61 plekken en komt deze week uit op plek 34. 

Wie weet staat Douwe Bob volgende week wel weer in de top tien. Als Douwe hoog eindigt in de finale dan bestaat de kans dat het nummer Slow Down nog meer gedownload gaat worden. Naast het succes voor Douwe heeft een andere zanger ook succes in de album top 100.

De Amerikaanse zanger Justin Timberlake is terug van weggeweest. Hij zal zijn comeback gaan maken tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Daar zal hij optreden met zijn nieuwste single Can't Stop The Feeling. Het nummer is al zo populair dat het deze week nieuw binnen is gekomen op plek 11.

Niet alleen Douwe stijgt deze week enorm veel, ook Calvin Harris en Rihanna maken een behoorlijke klim. Vorige week stond de single This Is What You Came For nog op plek 25. Deze week stijgen zij door naar de zesde plek. Bovenaan in de single top 100 staan nog steeds Drake feat Wizkid & Kyla met het nummer One Dance. Net als vorige week voeren zij de lijst aan.

Dit alles blijkt uit de single top 100 die wekelijks wordt gepubliceerd op DutchCharts.nl.