Douwe Bob teleurgesteld na elfde plek

Douwe Bob teleurgesteld na elfde plek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Douwe Bob is erg teleurgesteld door de elfde plek die hij op het Eurovisie Songfestival 2016 heeft behaald. De singer-songwriter bemachtigde afgelopen dinsdag in de eerste halve finale een finaleplaats, maar kreeg zaterdagavond slechts 153 punten van de vakjury’s en televoters.

De Oekraïense inzending Jamala won het Eurovisie Songfestival in Stockholm en ook Australië, Rusland, Bulgarije, Zweden, Frankrijk, Armenië, Polen, Litouwen en België bleven Nederland voor. De 153 punten punten die Douwe Bob met Slow Down kreeg was goed voor de 11de plek.

Douwe Bob was zaterdag na de finale niet bereidt om de pers te woord te staan. “Douwe Bob is moe en teleurgesteld en wil daarom geen interviews geven”, kreeg de Nederlandse pers van AVROTROS-persvoorlichter Eric Dekker te horen. “Morgen is hij er weer voor iedereen”, vervolgde hij.

Op Twitter zei de Nederlandse inzending alleen: “Thank you”, met bijgevoegd een filmpje met de mooiste momenten van zijn Songfestival-avontuur. Hieruit valt op te maken dat de singer-songwriter nog steeds blij is dat hij naar het Songfestival is gegaan, maar dat hij wel echt teleurgesteld is.

Douwe Bob maakte er geen geheim van dat hij het Songfestival wilde winnen. “Ik heb ervoor gekozen om mee te doen aan een wedstrijd en nu wil ik dus ook winnen. Als dat niet lukt, zie ik dat ook echt als falen”, zei de singer-songwriter voor de spannende finale van zaterdag nog tegen het AD.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival