Showbizznetwork weekoverzicht - week 20 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 20 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 20 werd bekend dat de gesprekken over de Nederlandse inzending voor het Songfestival in 2017 nog niet zijn begonnen, Omroep MAX dit jaar met een nabeschouwing op Heel Holland Bakt komt en Radio 538-dj Frank Dane de nieuwe inval-presentator van RTL Boulevard is.

Ook singer-songwriter Douwe Bob, zangeres Caro Emerald, presentator en cabaretier Arjen Lubach, presentator Winston Gerschtanowitz en komiek André van Duin waren in de 20ste week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 20.

Maandag

Douwe Bob is na de finale van het Eurovisie Songfestival met een traan in slaap gevallen, dat vertelde hij in RTL Late Night. “Ik was teleurgesteld. Ik ging slapen met een traan. Het voelde bijna alsof ik mijn land in de steek had gelaten”, zei hij maandag. Inmiddels is dat gevoel weer weg. “De volgende dag werd ik wakker met een glimlach, omdat ik besefte dat het niet zo was”, vervolgde Douwe Bob.

Dinsdag 

Er worden veel namen genoemd als mogelijke Nederland inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017, zo ook de naam van Caro Emerald. De zangeres heeft in de radioshow van Giel Beelen gezegd dat ze best over het Songfestival na wil denken. “Ik weet het nog zo net niet. Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit ben gevraagd. En als ik er voor word gevraagd wil ik er wel serieus over nadenken.”

Woensdag

Zondag met Lubach met presentator Arjen Lubach is een van de tien programma’s in de tussenstand top 10 van de derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Ook De Kwis, Familie Kruys, Flikken Rotterdam, Geer & Goor: Zoeken een hobby!, Hij is een zij, Hokjesman, Koken met Van Boven, Langs de oevers van de Yangtze en RTL Late Night staan in de tussenstand top 10.

538-dj Frank Dane is de nieuwe vervanger van Winston Gerschtanowitz als presentator in RTL Boulevard. Frank Dane was afgelopen woensdag voor de eerste keer te zien als presentator in RTL Boulevard. Na het vertrek van vaste invallers Daphne Deckers en Jan Kooijman zal Frank Dane voortaan geregeld op de kruk van Gerschtanowitz in het entertainmentprogramma plaatsnemen.

Donderdag

Het aantal themakanalen van de Publieke Omroep wordt teruggebracht van acht naar vijf kanalen. Per 1 juli worden NPO Doc en NPO Humor stopgezet en per 1 augustus gaan NPO Zapp Xtra en NPO Best samen verder op één kanaal. NPO Doc gaat op in NPO Cultura, de programma’s van NPO Humor worden ondergebracht bij NPO 101 en NPO Zapp Xtra en NPO Best gaan een kanaal delen.

Omroep MAX komt met een nabeschouwing op Heel Holland Bakt. In het studioprogramma Smaakt naar meer praat André van Duin, die komend seizoen Martine Bijl vervangt, elke woensdag met de afvaller, BBF’s (Bekende Bakfans) en kijkers na over de aflevering van Heel Holland Bakt. Verder is er in het nieuwe programma ruimte voor extra materiaal en speelt Social Media een grote rol.

Vrijdag 

RTL7 komt tijdens de komende sportzomer met het EK Voetbal, Tour de France, Olympische Spelen, Formule 1, Wimbledon én Darts met de RTL Sport Update, een één minuut durende flits waarin het laatste sportnieuws voorbij komt. Vanaf 28 mei komt er elke avond twee keer een update voorbij op RTL7. De uitzendingen worden gepresenteerd door vier nog onbekende wisselende presentatoren.

De gesprekken over welke artiest Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival zijn nog niet begonnen. “Vanaf dit moment maken we een lijst met mensen die wij op het oog hebben”, laat AVROTROS aan Showbizznetwork.nl laten weten. “Wij zullen pas in het najaar een definitieve keuze maken.” Er gaan al vele namen rond van potentiële inzendingen.

Tom Staal vertrekt per direct bij PowNed. De verslaggever is klaar met de omroep, voor wie hij een dag in de week werkte. “Er werd verwacht dat ik ministers ging interviewen over de trui van Mark Rutte bij de Toppers. Toen was het klaar voor me”, vertelde hij tegen De Utrechtse Internet Courant. Staal vindt PowNed ‘kleuter TV’ geworden. “Het is kleuter TV zonder ook maar een enkel doel.”

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 20ste week van 2015 was de ‘scheurjurk’ van Trijntje Oosterhuis die zij droeg tijdens haar repetitie voor het Eurovisie Songfestival in het nieuws en werd bekend dat de Amerikaanse-serie Crime Scene Investigation na 15 seizoenen stopt. In de 20ste week van 2014 verstoorde een man de uitzending van RTL Late Night door schreeuwend door beeld te rennen op de tafel te springen.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 20. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 21 lees je volgende week zondag, 29 mei, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!