‘Vervolg op Vliegende Hollanders moet live’

‘Vervolg op Vliegende Hollanders moet live’

Geschreven door Pieter Jongsma

Als er een vervolg komt op Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans, dan moet het beslist live op de buis zijn. Dat stelt presentator Gerard Joling in weekblad Story. Hoewel Vliegende Hollanders uiteindelijk een kijkcijferflop bleek, zou Joling graag nog een tweede editie opnemen. “Ik zou het direct weer gaan presenteren. Dit jaar kwam het niet goed uit de verf. Misschien moeten we Vliegende Hollanders live uitzenden. Want live blijft de mooiste televisie“, vertelt de presentator.

Joling betreurt het kijkcijferverloop van de show, die in februari en maart te zien was op SBS 6. “De eerste uitzending was veelbelovend, met meer dan een miljoen kijkers. Daarna stortte het jammer genoeg in.

De presentator is teleurgesteld in een antal kandidaten. “Een paar bekende Nederlanders zijn mij tegenvallen. Emile Ratelband bijvoorbeeld, die op het allerlaatste moment afhaakte. Hij zegt nu dat hij niet mocht springen. Maar weken van tevoren wist hij al dat het met zijn leeftijd en gewicht riskant was om te springen.

Heel irritant, vindt Joling dat. “Hij had zich veel eerder moeten terugtrekken, dan hadden we een ander opgeroepen. Ook John de Wolf liet verstek gaan. Hij was ziek. Dat geloof ik ook wel, want ik heb hem gezien. Maar toen hij nog bij Feyenoord voetbalde, was hij ook weleens ziek. En dan speelde hij toch.”

Hij had een voorbeeld moeten nemen aan Chimène van Oosterhout. Zij had hoge koorts, maar gleed gewoon van de schans. Dan ben je uit het goede hout gesneden.”

© Mediacourant