RTL en Endemol schrappen GTST Live

RTL en Endemol schrappen GTST Live

Geschreven door Daniël Schalk

Er vindt dit jaar geen nieuwe editie van GTST Live plaats, dat hebben RTL en producent Endemol laten weten. In 2011 organiseerden de makers van Goede Tijden, Slechte Tijden voor de eerste keer het live-evenement, waar fans van de soap de cast van de RTL4-serie konden ontmoeten.

Vanwege het grote succes keerde GTST Live in 2012, 2013, 2014 en 2015 terug, maar dit jaar niet. De reden dat er dit jaar geen nieuwe editie van GTST Live plaats zal vinden, is dat de makers van Goede Tijden, Slechte Tijden zich deze zomer willen richten op de nieuwe RTL4-serie Nieuwe Tijden.

“De makers van GTST komen tijdens de zomermaanden met een gloednieuwe serie, Nieuwe Tijden! Waar je normaal gesproken weken moest wachten op de ontknoping van de GTST zomercliff, kun je je nu te goed doen aan de spannende verhaallijnen van Nieuwe Tijden”, valt te lezen op GTST.nl.

Fans kunnen zich naast de serie Nieuwe Tijden ook vermaken met de GTST Meerdijk App. “Ook kunnen liefhebbers de spannende ontwikkelingen nauwlettend volgen via de GTST Meerdijk App. In de app krijg je toegang tot exclusieve scenes, foto’s en veel meer van GTST en Nieuwe Tijden.”

Nieuwe Tijden en de GTST app zijn volgens RTL en Endemol waardige vervangers van het populaire GTST Live. “Dit gaat gepaard met spelletjes, opdrachten en nog veel meer. Zo hoef jij je niet meer te vervelen deze zomer! Dus download snel de GTST Meerdijk App!”, sluiten de makers hun bericht af.

GTST Live werd in 2011 aan elkaar gepraat door Froukje de Both. In 2012 en 2013 was die taak weggelegd voor Peter van der Vorst en daarna nam Carlo Boszhard twee jaar lang het stokje over. GTST Live was een groot succes vanwege de actieve cast, zo vormde zij vorig jaar zelfs een boyband.