Basyl de Groot nieuwe zendermanager NPO 3FM

Basyl de Groot nieuwe zendermanager NPO 3FM

Geschreven door Daniël Schalk

Basyl de Groot is de nieuwe zendermanager van NPO 3FM. Per 1 juni 2016 is De Groot benoemd tot zendermanager van de radiozender voor jongeren. De opvolger van voormalig zendermanager Wilbert Mutsaers gaat zich richten op het verder vernieuwen van de publieke jongerenzender.

Wilbert Mutsaers vertrok eind 2015 bij NPO 3FM, om afgelopen januari aan de slag te gaan als algemeen directeur bij MOJO Concerts. Mutsaers werkte ruim 6 jaar bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) als zendermanager van de radiozenders NPO 3FM, NPO Radio 6 en FunX.

Basy is blij dat hij Wilbert mag opvolgen. “NPO 3FM staat voor nieuwe muziek en voor nieuw talent. Ik vind het geweldig om aan de slag te kunnen als zendermanager van NPO 3FM. Ik zie er naar uit om NPO 3FM een nieuw scherp, eigenzinnig profiel te geven waar jonge makers en luisteraars zich in herkennen.”

De nieuwe zendermanager moet ervoor zorgen dat de luistercijfers van NPO 3FM niet nog verder dalen. “NPO 3FM moet de publieke radiozender blijven die nieuwe muziek en talent als eerste signaleert en onder de aandacht van een groot publiek brengt”, zegt NPO-bestuurder Shula Rijxman.

“Met zijn jarenlange ervaring als music director bij 3FM en oog voor jong talent, weet Basyl als geen ander wat nodig is om NPO 3FM klaar te stomen voor de toekomst, zowel lineair als online”, vervolgt Rijxman. Radiozender NPO 3FM heeft de laatste tijd te kampen met teruglopende luistercijfers.

De Groot is sinds 1997 werkzaam bij jongerenradiozender 3FM. Daarvoor werkte hij als dj en muzieksamensteller bij Kink FM en bij platenmaatschappijen BMG en Warner Music. Hij was sinds januari 2016 waarnemend zendermanager van NPO 3FM, om Mutsaers tijdelijk te vervangen.