Showbizznetwork weekoverzicht - week 18 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 18 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de 18de week van 2017 kwam de waarheid over het radioduo Mattie en Wietze van Qmusic naar buiten en repeteerde OG3NE in Kiev voor het Eurovisie Songfestival 2017.

Daarnaast waren afgelopen week ook het noodlijdende radiostation NPO 3FM en GTST-actrice Holly Mae Brood, die aan de slag gaat als presentatrice voor Concentrate, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Qmusic-duo Mattie en Wietze uit elkaar

Qmusic-dj Mattie Valk gaat verder zonder zijn radiomaatje Wietze de Jager. Mattie heeft achter de rug van Wietze om een solocontract getekend bij Qmusic voor 600.000 euro per jaar en een elektrische auto van Tesla. Mattie en Wietze waren samen in gesprek met concurrent Sky Radio.

Mattie begon te twijfelen over een overstap naar Sky Radio. “Ik wil bij Qmusic blijven, want hier voel ik me te veel thuis”, zei de dj vrijdag in een reactie. Wietze is er kapot van. “De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger”, schreef hij in een uitgelekte e-mail naar Mattie.

Terwijl Mattie nu voor 600.000 euro per jaar en een elektrische auto van de zaak alleen verder gaat op Qmusic, staat Wietze er nu alleen voor. Een woordvoerder van Talpa Radio, de eigenaar van onder meer Sky Radio, heeft laten weten dat Wietze ook zonder Mattie welkom is bij de radiozender.

Succesvolle repetitieweek voor OG3NE 

OG3NE heeft een succesvolle repetitieweek achter de rug. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival stond afgelopen dinsdag om 13:20 uur voor de eerste keer op het Europese podium. Volgens aanwezige journalisten was er een strakke choreografie en was de zang erg goed.

Ook de tweede repetitie van OG3NE van afgelopen zaterdag verliep goed. Na de repetitie zijn er 40 seconden van de act naar buiten gebracht. OG3NE draagt tijdens hun optreden zwarte glitteroutfits die zijn ontworpen door Tycho Boeker, die ook de ‘scheurjurk’ van Trijntje Oosterhuis maakte.

Maandag wordt er in ‘Songfestival Update’ uitgebreid vooruitgeblikt op de week van het Songfestival. Lukt het OG3NE donderdag in de halve finale om een finaleplaats te bemachtigen? En wie wint aanstaande zaterdag, 13 mei, de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev?

Zendermanager Basyl de Groot weg bij 3FM

Basyl de Groot stopt als zendermanager bij NPO 3FM. Basyl was sinds vorig jaar juni zendermanager van NPO 3FM en voerde grote veranderingen door bij het noodlijdende radiostation. “Ik ben trots op het nieuwe NPO 3FM dat ik met het team heb neergezet”, zegt hij over zijn werkzaamheden bij 3FM.

Directeur NPO Radio Jurre Bosman neemt per direct de verantwoordelijkheid voor NPO 3FM op zich. “De komende periode wil ik ervoor zorgen dat 3FM zich verder ontwikkelt tot platform waar liefde voor muziek voorop staat”, zegt hij. Het is niet bekend hoelang Bosman de functie zal vervullen.

Holly Mae Brood nieuwe host Concentrate

GTST-actrice Holly Mae Brood gaat aan de slag als presentatrice voor het online jongerenplatform Concentrate van RTL. Concentrate ondergaat een volledige transformatie. Naast een nieuw uiterlijk, krijgt Concentrate ook drie nieuwe presentatoren, waaronder de GTST- en Nieuwe Tijden-actrice.

Ook Stefan Jurriens, bekend van het YouTube-kanaal StukTV, en Nesim Najih, bekend van het YouTube-kanaal Supergaande, gaan het team versterken. De drie nieuwe gezichten nemen het stokje over van Nanne Meijer en Monica Geuze, die na drie seizoenen zich op nieuwe projecten gaan richten.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.