NOS-cameraman trapt vlogger in Hilversum

NOS-cameraman trapt vlogger in Hilversum

Geschreven door Daniël Schalk

Een vlogger heeft in Hilversum een trap gekregen van een cameraman van de NOS, dat is te zien op de beelden van de vlogger. Op de beelden is te zien dat NOS-verslaggever Gerri Eickhof op straat voorbijgangers vraagt naar hun reactie op het mogelijke verbod van telefoneren op de fiets.

De vlogger wordt ook naar zijn mening gevraagd, maar hij weigert als de camera draait te reageren. Als Eickhof en zijn cameraman stoppen met filmen, blijft de vlogger hun lastigvallen. De vlogger wordt de cameraman te veel, waarna te zien is hoe de cameraman de vlogger een trap geeft.

De NOS laat in een reactie weten afstand te nemen van ‘dergelijk gedrag’. “Laat één ding duidelijk zijn: ook al wordt het spreekwoordelijke bloed onder je nagels vandaan gehaald, niets rechtvaardigt een fysieke reactie”, aldus plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann.

Ze vervolgt: “Daarmee ging de cameraman te ver. Dat vindt hij zelf overigens ook.” De politie kan tegenover RTV NH nog geen reactie geven. Een woordvoerder van de Hilversumse politie laat weten dat er door de vlogger nog geen aangifte is gedaan, maar dat het voorval wel geregistreerd staat.