VARA maakt zomers radioprogramma Twee aan Zee

VARA maakt zomers radioprogramma Twee aan Zee

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De VARA verruilt in de zomer iedere zaterdag tussen 12 en 14 het vertrouwde Utrechtse café Florin voor Paviljoen Zeezicht in IJmuiden. Vanaf het IJmuidense strand maakt de VARA negen weken lang het nieuwe zomerse journalistieke en humoristische live-radioprogramma Twee aan Zee.

Het radioprogramma zit vol met interviews, cabaret, livemuziek en onverwachte gebeurtenissen. Wisselende duo's tekenen voor de presentatie. Dolf Jansen (Spijkers met Koppen) en Pieter Kok (Ekdom in de Ochtend) trappen op zaterdag 25 juni samen af als nieuwgeboren duo.

Nieuwe talenten als cabaretier Kiki Schippers (o.a. Druktemakers, Radio 1 en tekstschrijver Spijkers met Koppen) en Martijn Kardol (winnaar Leids Cabaretfestival 2016) zorgen voor zang en humor. Felix Meurders (Spijkers met Koppen) en Frank van 't Hof (Vroeg op Frank) regisseren Twee aan Zee.

Het oneindig grote strand van IJmuiden biedt veel mogelijkheden voor wat meer actie op de radio. Zo wordt er gesport met oud-wielrenner Michael Boogerd en topvoetbalster Daphne Koster en heeft IJmuidenaar Hans Klok al beloofd langs te komen om iets bijzonders te doen op het strand.

Twee aan Zee is van 25 juni t/m 20 augustus wekelijks om 12:00 uur te horen op NPO Radio 2.

Bekijk de tv-programma's van de VARA op TVblik.nl