Floortje Dessing maakt radioprogramma over Rio

Floortje Dessing maakt radioprogramma over Rio

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Floortje Dessing keert deze zomer voor twee weken terug bij haar oude liefde, radio. Samen met Jeroen Kijk in de Vegte presenteert ze De Olympische Ochtend op NPO Radio 2. Het duo gaat met een bus het land door om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen.

Met de bus gaan Floortje en Jeroen langs bij de vrienden, familieleden, medestudenten, huisgenoten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de sporters in Rio om vanaf die locatie hun radioprogramma te maken. Het duo vervangt Gerard Ekdom, die op vakantie is.

Voor tv-presentatrice Floortje Dessing is het even geleden dat ze in de radiostudio achter de schuiven zat. “Heel bijzonder om even terug te zijn op de radio, mijn grote liefde. Ooit begon ik mijn carrière als radioproducer in de nacht. Hoe fijn is het om weer plaatjes te draaien”, aldus Dessing.

Ook Jeroen is verheugd op het nieuwe radioprogramma. “Olympische zomers zijn de prachtige radiozomers. Samen helpen we onze helden naar het goud. Of misschien lukt het niet. Het zijn hoe dan ook onze helden. En wat een eer dat Floortje me vroeg met haar mee op reis te gaan.”

BNN-VARA is voor De Olympische Ochtend nog opzoek naar oud-clubgenoten, medestudenten, vrienden en familieleden van de Nederlandse Olympiërs. Als je je opgeeft door te mailen naar [email protected] kan het zomaar dat Floortje en Jeroen bij je langs komen.

De Olympische Ochtend is van 8 t/m 19 augustus tussen 6:00 en 9:00 uur te horen op NPO Radio 2.

Bekijk Floortje naar het einde van de Wereld met Floortje Dessing op TVblik.nl