Bert van Leeuwen redt vastgelopen relaties in Face to Face

Bert van Leeuwen redt vastgelopen relaties in Face to Face

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In het nieuwe EO-programma Face to Face gaat presentator Bert van Leeuwen mensen in een vastgelopen relatie helpen weer dichter tot elkaar te komen. De stellen met relatieproblemen gaan geen dialoog aan, maar worden 10 minuten lang sprakeloos tegenover elkaar gezet.

Volgens de omroep EO is elkaar 10 minuten lang recht in de ogen aankijken zonder daarbij te spreken een bewezen manier om een diepgeworteld conflict te doorbreken. Tijdens de 'face-to-face-sessies' helpt psycholoog Barbara Nanninga de processen en emoties te duiden.

“Vanuit Het Familiediner ben ik echt wel wat gewend, maar het is ontroerend om te zien wat er gebeurt als mensen stoppen met praten en elkaar écht gaan aankijken”, zegt Van Leeuwen, bekend van het populaire EO-programma Het Familiediner, zaterdag over zijn nieuwe programma.

Het was voor Bert een grote uitdaging om een programma te maken met sprakeloze mensen. “Ik dacht eerst: hoe ga ik dat doen, een programma maken met mensen die niks mogen zeggen? Maar het is heel bijzonder om te zien hoe iets kan openbreken en mensen kan verder helpen.”

Face to Face draait naast levenspartners ook om vrienden en familieleden in een vastgelopen relatie. Van Leeuwen gaat voor en na de sessies met hen in gesprek over hoe het zover kon komen. Als beide personen bereid zijn tot een 'face to face' gaan ze elkaar 10 minuten lang sprakeloos aankijken.

Face to Face is dit najaar te zien op NPO 1.

Bekijk Face to Face op TVblik.nl/face-to-face