Bas van Werven vertrekt bij EenVandaag

Bas van Werven vertrekt bij EenVandaag

Geschreven door Daniël Schalk

Presentator Bas van Werven vertrekt na zes jaar bij de actualiteitenrubriek EenVandaag. Van Werven keert terug naar BNR Nieuwsradio, waar hij de dagelijkse radioshow Ochtendspits gaat presenteren. De presentator maakte in 2010 de overstap van BNR Nieuwsradio naar AVROTROS.

Nu keert Van Werven weer terug naar de radio. “Oude liefde roest niet”, laat hij in een verklaring weten. “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier bij EenVandaag gewerkt en ben dankbaar voor de kansen die ik hier heb gekregen. Ik heb zowel op radio als tv vlak veel mooie dingen gedaan.”

AVROTROS-directeur Remco van Leen vindt het vertrek van het EenVandaag-gezicht ‘oprecht jammer’. “Ik vind Bas een unieke persoonlijkheid in omroepland; warm en oprecht, iemand die mensen weet te verbinden. Ik wens hem heel veel succes bij BNR Nieuwsradio”, aldus Van Leen.

Bas van Werven is momenteel samen met Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Jaap Jongbloed de gezichten van de actualiteitenrubriek van AVROTROS. Het is niet bekend of Van Werven zal worden opgevolgd en wie dat dan zal zijn. EénVandaag, voorheen TweeVandaag, is sinds 1993 te zien.

Bekijk EenVandaag op TVblik.nl/eenvandaag