Toch EenVandaag-debat op links met PvdA en SP

Toch EenVandaag-debat op links met PvdA en SP

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er komt toch een debat in EenVandaag tussen twee linkse partijen, namelijk tussen vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) en oppositieleider Emile Roemer (SP). Op vrijdag 10 maart zullen Asscher en Roemer lijnrecht tegenover elkaar staan in het debat van het NPO 1-programma EenVandaag.

Onder leiding van presentator Pieter Jan Hagens debatteren de heren vanuit de EenVandaag-studio. Het debat op links vindt drie dagen voor het veelbesproken debat tussen Mark Rutte en Geert Wilders plaats. In eerste instantie hadden Asscher en Roemer afgezegd voor het tv-debat.

“We hebben de SP en PvdA ook uitgenodigd voor een debat op links en D66 en GroenLinks voor een links-liberaal debat. Het bleek beide onhaalbaar omdat Asscher niet tegen Roemer wil debatteren en Pechtold het niet tegen Klaver wil opnemen”, vertelde adjunct-hoofdredacteur Peter Kwee van EenVandaag eerder.

Lees ook: EenVandaag: ‘Linkse partijen willen niet met elkaar in debat’

“Het is sinds de start van de gesprekken met de politieke partijen vorig jaar onze ambitie geweest om meerdere debatten te organiseren. (..) Ik ben daarom blij dat Lodewijk Asscher en Emile Roemer de uitnodiging aannemen om bij EenVandaag met elkaar in debat te gaan”, zegt hoofdredacteur René van Brakel nu.

Het debat tussen Asscher en Roemer is 10 maart om 18:15 uur te zien op NPO 1.

Bekijk EenVandaag op TVblik.nl/eenvandaag

Foto: AVROTROS / Nico Kroon